Hlavní obsah

Oheň zničil stoh balíkovaného sena na Zlínsku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za 150 tisíc korun způsobil v pondělí 3. července požár stohu balíků lisovaného sena u obce Veselá na Zlínsku.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

„Plameny likvidovalo jedenáct jednotek hasičů, nikdo nebyl zraněn. Vyšetřovatel hasičů prověřuje možnost vzniku požáru v důsledku nedbalostního jednání, nevylučuje ani verzi hry dětí,“ sdělil Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje.

Událost byla na tísňovou linku krajských hasičů oznámena v 15:16 hodin. Na místo požáru vyslal operační důstojník HZS jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Zlín a dobrovolných hasičů u okolních obcí.

„Hasiči několika vodními proudy postupně srazili plameny, které zasáhly celý povrch stohu z asi 200 balíky lisovaného sena. Podařilo se jim také zabránit rozšíření požáru do okolí. Kvůli zvýšené spotřebě vody při hašení zřídili kyvadlovou dopravu a cisterny doplňovali z hydrantů v obcích Veselá a Klečůvka,“ popsal zásah hasičů tiskový mluvčí.

Po sražení plamenů začali hasiči rozebírat stoh a jednotlivé balíky rozhrabávat, dohašovat a prolévat vodou. Ve 20:30 hodin byly na místo zásahu povolány další jednotky dobrovolných hasičů, které vystřídaly doposud zasahující kolegy. Vystřídáni byli také profesionální hasiči z centrální stanice Zlín.

„Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu dnes v 01.50 hodin a nasazené jednotky se začaly postupně vracet na své zbrojnice a stanice. Na místě zůstala jednotka dobrovolných hasičů Zlín – Štípa jako dohlídka nad požářištěm,“ dodal Libor Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám