Hlavní obsah

Odhalte tajemství dílny barokního malíře

Novinky, Patrik Pařízek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak to vypadalo v dílně barokního malíře? S čím mu pomáhali jeho učni? Jak vznikala rozměrná barokní plátna a fresky? Na tyto a další otázky dětem od listopadu odpoví lektoři Muzea Českého krasu v Berouně při programu V dílně barokního malíře.

Foto: Patrik Pařízek

Jan Nechanický - portrét muže v barokní paruce.

Článek

Zpestřením výstavy Jan Václav Spitzer (1711–1773) - 300 let malíře pozdního baroka je animační program pro školní třídy i skupiny dětí. Muzeum neopomnělo ani rodiče s dětmi, kteří jistě uvítají úkoly ve výtvarném ateliéru.

Se školou do muzea

V průběhu programu se děti osobně seznámí s historickou postavou barokního malíře Jana Václava Spitzera. Ten je provede výstavou a posléze je ve své dílně seznámí s různými zapeklitostmi malířského řemesla. Budou poznávat výtvarné žánry. Vymyslí náměty pro další obrazy. Připraví podklady pro tvorbu fresky nebo mu pomohou s doděláním rozpracovaných pláten.

Na tento doprovodný program je třeba se objednat prostřednictvím webu muzea.

Pojetí výstavy, které nenudí...

Výstava je plná příběhů. U každého plátna si můžete přečíst něco o životě zobrazeného světce nebo třeba jen přeložený latinský nápis z obrazu. Nezapomnělo se ani na dětské návštěvníky, kteří mohou v muzejním ateliéru porozumět duchu barokní doby z jiného úhlu. Zjistí, co je to atribut. Jaká byla v této době móda. Vyzkoušejí si, jaké to je nosit dobovou kudrnatou paruku. V závěru zapojí i svou fantazii.

To vše až do poloviny února 2012 v Muzeu Českého krasu v Berouně.

Reklama

Výběr článků

Načítám