Hlavní obsah

Odešel Milan Košar, kulturní pracovník, ochotník a sokol

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se židlochovická a brněnská veřejnost rozloučila v obřadní síni Krematoria města Brna s ing. Milanem Košarem st. ze Židlochovic, který byl z posledního pracovního místa známý jako ředitel Okresní knihovny Brno-venkov v Židlochovicích.

Foto: Jiří Smutný

Herec Milan Košar v divadelní šatně Sokola Židlochovice

Článek

Milan Košar pracoval celý život v kultuře. V osmdesátých letech řídil Park kultury a oddechu v Brně-Pisárkách. 1. června 1989 převzal po odcházejícím Karlu Křehlíkovi funkci ředitele Okresní knihovny Brno-venkov v Židlochovicích.

Mnohem blíže k veřejnosti se však dostával ve své roli hlasatele, konferenciéra a moderátora nejrůznějších koncertů, setkání s osobnostmi, přednášek, vernisáží výstav, a dokonce i rozhlasových a televizních zpráv. Zejména židlochovický dětský pěvecký sbor Skřivánek by mohl vyprávět, kolik koncertů s ním absolvoval.

Nejbližšího kontaktu s divákem se mu dostávalo na divadle. V devadesátých letech působil ve znovu zprovozněném ochotnickém souboru Milana Lvovského, kde hrál snad v každém představení. Po smrti vedoucího Lvovského přešel mezi ochotníky divadelního odboru Sokola Židlochovice, kde už zůstal.

Ve vzpomínkách zůstane i jako zakladatel a organizátor celé řady zajímavých koncertů v zámecké kapli, jak z oblasti klasické hudby, tak i muzikálových vystoupení.

Reklama

Výběr článků

Načítám