Hlavní obsah

Od malička ho fascinují autobusy, dnes o nich píše web

Novinky, Milan Haluška

Už ve třech letech se dnes šestnáctiletý Tomáš Stawarczyk z Karviné rád vozil v autobusech a tato záliba mu v srdci zůstala dodnes. Karvinskou veřejnost pravidelně informuje o změnách v MHD i dalších zajímavostech na svých internetových stránkách - mnohdy dokonce víc než samotný dopravce.

Foto: Archiv Tomáše Stawarczyka

Tomáš Stawarczyk za volantem autobusu.

Článek

Tomáš studuje prvním rokem obor silniční doprava na Střední odborné škole v Jablůnkově. Díky zájmu o autobusy se dozvídá zajímavé informace ze světa autobusové dopravy.

"Mnohdy si o aktualitách v dopravě popovídám i se samotnými řidiči nebo kamarády, kteří se taktéž o autobusovou dopravu zajímají a pomáhají mi," pochlubil se mladý nadšenec s tím, že by v budoucnu sám rád usedl za volant autobusu a přepravoval cestující.

V rámci svého zájmu Tomáš navštěvuje akce v různých dopravních podnicích, zjišťuje si techniku vozidel nebo si přečte i časopisy věnované jeho oblíbeným tématům. "Autobusy chodím také fotografovat, abych měl na svém webu jejich archiv i dostupné informace a zajímavosti. Rád zjišťuji, jak to v karvinské dopravě vypadalo dříve," doplnil.

Mezi jeho koníčky však nepatří jen autobusy. Rád si vyjede na projížďku na kole nebo fotí, jezdí na různé poznávací výlety a má i své kamarády, se kterými zajde ven.

Reklama

Výběr článků

Načítám