Hlavní obsah

Ochotní Suchdolníci zvou na premiéru Velké kočičí pohádky do Salesiánského divadla

Novinky, Eva Špačková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na počátku vzniku Ochotných Suchdolníků stála touha mladých maminek založit v pražském Suchdole ochotnické divadlo, navázat na onu starou, poctivou a rozšířenou tradici z dob, kdy se ještě žilo pospolitě.

Foto: Eva Špačková

Pozvánka na Premiéru Velké kočičí pohádky Karla Čapka v podání Ochotných Suchdolníků

Článek

Nápad zaujal nadšence, kteří chtěli dělat ve svém volném čase i něco jiného než jen chodit do zaměstnání, starat se o domácnost, sledovat televizi a spát na pohovce s novinami v ruce. 

Nebylo ale úplně jednoduché najít prostory ke zkoušení. Nakonec se přece jen našla místnost na Městském úřadě Prahy 6, v Suchdole, a herci se mohli poprvé sejít 8. října 2004. Velice brzy se prokousali až k premiéře.

Hlavní postavou, bez které by Ochotní Suchdolníci jen těžko vznikali, je akademická malířka, režisérka a scénáristka v jedné osobě – Adriana Skálová.

Adriana Skálová postupně upravila pro Suchdolníky mnoho her - např. Velkou pohádku doktorskou, Děti z Bullerbynu, Rózu strážné strašidlo podle knihy rakouské spisovatelky Christine Nöstlingerové, O Tlustém pradědečkovi, Bohatýry aneb Obrazy z ruských bylin a od Ludvíka Aškenazyho O ukradeném vajíčku.

Nyní přichází Ochotní Suchdolníci s další premiérou pohádky Karla Čapka. K provedení Velké kočičí pohádky si vybrali vhodné prostory Salesiánského divadla v Praze-Kobylisích. Zhlédnout ji mohou malí i velcí diváci 14. května v 18.30 hodin (Salesiánské divadlo v Praze - Kobylisích, Kobyliské náměstí 1, stanice metra C - Kobylisy).

Za dobrovolné vstupné diváky čeká ojedinělý zážitek plný nadšení, který do něj vloží lidé, kteří si ještě stále dovedou hrát, zpívat a scházet se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám