Hlavní obsah

Obyvatelům sídliště Jižní Svahy ve Zlíně slouží nová odpočinková plocha

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Veřejný prostor za 1. segmentem na zlínském sídlišti Jižní Svahy se změnil k nepoznání. Od pátku 19. října je veřejnosti otevřena nová pobytová plocha pro trávení volného času, která je určená nejen dětem, ale i dospělým.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Nové hřiště na Jižních Svazích.

Článek

„Zlínská radnice vynaložila na rekonstrukci prostoru 17 miliónů korun a veškeré náklady hradila ze svých zdrojů,“ informoval v pátek její tiskový mluvčí Zdeněk Dvořák.

„Hřiště je vybaveno například skákadly, trampolínou, houpačkami, průlezkami, skluzavkou a vodním pítkem. Na tuto plochu navazuje tzv. rozptylová zpevněná plocha, sloužící pro pohyb na kole, tříkolce či odrážedle nebo může sloužit pro aktivity komunitní jako prostor pro setkávání,“ uvedl tiskový mluvčí.

„V rekonstruovaném prostoru je umístěn i vodní prvek, který tvoří trysky stříkající z povrchu plochy a šeptanda. Vzhledem k podzimním měsícům je teď už zazimován, naplno se rozjede v květnu či červnu příštího roku,“ prozradila Zuzana Hegmonová, zahradní architektka Odboru městské zeleně zlínského magistrátu.

Součástí nového vzhledu prostoru jsou i vysazené trvalky, zbudované pěšiny či upravené parkování. V plánu je ještě vysazení vysokých solitérních platanů. Než stromy vzrostou, postará se o zastínění instalace atypických prvků, které připomínají deštníky.

„Prosíme obyvatele o respektování pokynů týkajících se provozu všech prvků na dětském hřišti a dodržování využívání herních aktivit do určených hodin a zákazu vstupu do budoucích travnatých ploch. Protože jsou nově osety, potřebují čas minimálně tři až čtyři týdny k vzejití kvalitního trávníku. Z tohoto důvodu bude proto tato celá plocha ohrazena po nezbytnou dobu oplocením,“ doplnila zahradní architektka zlínského magistrátu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám