Hlavní obsah

Obyvatelé Poruby se brzy dostanou k hlavnímu vchodu Avionu autobusem číslo 65

Novinky, Lenka Hatlapatková

Většina zákazníků přijíždí do Avion Shopping Parku v Ostravě autem, přesto vedení centra myslí i na klienty, kteří cestují výhradně městskou hromadnou dopravou, případně přijíždějí do Ostravy z Karviné, Orlové nebo Frýdku-Místku.

Foto: Jiří Zerzoň
Článek

Již od začátku října mohou lidé ze zmíněných okolních měst díky novému Avionbusu pohodlně dojet až do obchodního centra. Bus vyjíždí ze Šenova a staví pouze na náměstí J. Gagarina a na zastávce ÚAN. Žlutočervený autobus všechny cestující doveze rychle, pohodlně a za 10 korun až před hlavní vchod centra (vchod u hypermarketu Albert).

Od soboty 1. prosince bude navíc Avionbus posílen o další spoje a z náměstí Jurije Gagarina bude jezdit dokonce zdarma. A nejen to. Na přímou dopravu do Avionu se mohou těšit také obyvatelé Ostravy-Poruby. Od 9. prosince bude mít zastávku u IKEA a u nového vchodu u foodcourtu autobus č. 65, který vyjíždí z Opavské ulice. Cestou zpět bude tento autobus zastavovat také u Baumaxu.

Podle informací Dopravního podniku města Ostravy bude linka 65 ve stávající trase zrušena, spoje budou nahrazeny posílením linky 45 na intervaly 5 minut v době špičky před a po ranní směně. Jízdní řád linky 45 je již zveřejněn v Celostátním informačním systému o jízdních řádech. Nová linka 65, která je dotovaná Avion Shopping Parkem Ostrava, bude nyní jezdit na trase: Opavská - Duha - Pustkovec - Slavíkova - Věžičky - Bytostav - Jelínkova - IKEA - Albert Hypermarket - Baumax - Shopping park - Jelínkova - Bytostav - Věžičky - Slavíkova - Pustkovec - Duha - Opavská (linka nezastavuje na zastávce U Korýtka).

Autobus č. 65 bude jezdit denně od 8.30 do 21.30 hodin ve čtyřicetiminutových intervalech (v rámci možností proloženě s linkou 45). Navíc v předvánočním a vánočním období (kromě vánočních svátků, kdy bude provoz omezen nebo zastaven) bude linka v pracovní dny od 16 do 20 hodin a o víkendech celý den posílena na intervaly 13-14 minut.

„Přestože nejvíce návštěvníků k nám stále přijíždí automobily, uvědomujeme si, že lidé z Karviné, Bohumína, Frýdku-Místku a okolních měst, kteří cestují autobusy, mají dojezd k nám složitější. Stejně tak se k nám složitě dostávali lidé z Ostravy-Poruby. Věříme, že návštěvníci ze zmíněných lokalit tuto službu ocení, a že jim Avionbus i linka číslo 65 nakupování u nás usnadní,” okomentovala změny v dopravě ředitelka centra Kateřina Ježková.

Reklama

Výběr článků

Načítám