Hlavní obsah

Obyvatelé Karviné si budou muset na opravu nádraží ještě počkat

Novinky, Milan Haluška

Hala karvinského hlavního nádraží s moderním dopravním terminálem MHD budí dojem moderní doby. Když se však cestující přesune z haly na jednotlivá nástupiště, čeká ho nemilý pohled. Téměř neoznačené koleje, staré osvětlení a špinavé podchody. Na nástupištích se zkrátka podepsal zub času.

Foto: Milan Haluška
Článek

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), která je vlastníkem koridoru, plánovala zahájení rekonstrukce na trati Dětmarovice-Český Těšín, která by se týkala i karvinského nádraží.

"Rekonstrukce zahrne opravu ostrovních nástupišť, jejich zastřešení, bude zde nový systém odvodnění, nový informační systém a nebudou chybět bezbariérové výtahy na každém nástupišti," informoval tehdy mluvčí ŠZDC Tomáš Drvota s tím, že zahájení rekonstrukce je plánováno na konec letošního roku.

To se však změnilo, jelikož celou akci zbrzdilo zajištění územního rozhodnutí. "Nastaly problémy se zajištěním územního rozhodnutí, které zpozdilo celou akci a o začátku rekonstrukce tak jde uvažovat až na podzim roku 2014. Toto zpoždění je způsobeno napadením územního rozhodnutí," uzavřel Marek Iliáš z odboru komunikace SŽDC.

Reklama

Výběr článků

Načítám