Hlavní obsah

Obří Stezka v oblacích na Dolní Moravě finišuje k otevření

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stezka v oblacích se měla stát trhákem letní sezóny Relax a sport resortu Dolní Morava. Nedávná vichřice plány zhatila, poničila i Mamutíkův vodní park a vykácela průseky v lese. Atrakce jsou dávno v provozu, jen Stezka má skluz. Otevřou ji koncem října.

Foto: Vratislav Konečný

Na věži se maká, termín otevření se blíží

Článek

Lanovka mě vyvezla od hotelu Vista k chatě Slaměnka. První metry jízdy vedou nad Mamutíkovým vodním parkem, všechny atrakce jsou v provozu, park se těší velkému zájmu dětí, ale i dospělých. Že se tudy prohnala ničivá vichřice, je poznat podle několika smrků přeražených větrem, které trčí jako smutné totemy. 

Cestou na vrchol jsou vidět lesní průseky se zpracovaným dřevem čekajícím na svoz. U Slaměnky jsou složeny mohutné dřevěné díly, z nichž se stezka staví. Postupně je náklaďák přepravuje na staveniště, kde se pomocí jeřábu montují, a vyhlídková věž dostává konečnou podobu.

Obří stavba je vidět zdáli, do dáli také bude výhled z jejího vrcholu. Dolní Morava se stala pojmem, relaxační centrum se stává stále více zážitkovým adrenalinovým centrem, na Stezku čekají všichni.  

Bude přístupná i vozíčkářům

„S ohledem na tornádo, které nás na začátku léta postihlo, se termín otevření stezky posouvá na konec října. Jedná se o velmi unikátní stavbu jak architektonicky, stavebně, tak a to především, umístěním. Jde o exponované místo na hřebeni a skalním podloží ve výšce 1116 metrů nad mořem. Lanovka je uzpůsobena i pro vozíčkáře, personál ví, jak postupovat, přepravujeme kočárky, toto je jen jiná varianta, ale umíme si poradit. Chceme, aby z výhledu měli potěšení všichni. Určitě jste si všimli, že ze Slamníku vede nová sjezdovka, která vede kolem chaty Slaměnka,” informuje o dění v resortu, a hlavně o dlouho očekávané Stezce v oblacích, investiční ředitel resortu Martin Palán.

„Celková délka sjezdovka je 2350 metrů, s převýšením 501 metr, což jsou na české podmínky skvělé parametry. Všechny sjezdové tratě jsou uměle zasněžovány. V rámci investičních záměrů máme zpracovány projekty na minimálně tři roky, jedná se o zimní i letní aktivity, konkrétní ale nebudu, z pochopitelných důvodů,” uvedl Palán.

Resort samozřejmě staví nejen na sportovním vyžití, ale také na bohaté nabídce hotelových a wellness služeb.

Rádi se vracejí

„V resortu se držíme filosofie, kdy lidé jezdí za lidmi. A ochota, vstřícnost a pohoda je to, co hostům a navštěvníkům chceme dát jako něco navíc s tím, aby odsud odjížděli s pocitem, že si užili - a měli chuť a potřebu se znovu vracet,“ dodal Palán.

Už to není zapomenutý kout

Ještě před pár lety byla Dolní Morava téměř zapomenuté údolí pod Králickým Sněžníkem. Největším zážitkem byl výstup na vrchol, za minulého režimu pod dohledem značně nepříjemné pohraniční stráže. Nyní je výstup jednou z mnoha akcí, které můžete v rámci pobytu na Dolní Moravě podniknout.

Králicko je také známé jako nejvíce opevněná oblast, kde najdete mnoho prvorepublikových bunkrů, některé přeměněné na muzea. Každý rok v srpnu se tu pořádá military akce Cihelna.

Příští rok už bude možné bojiště zpovzdálí sledovat z dřevěné věže Stezky v oblacích.

Reklama

Výběr článků

Načítám