Hlavní obsah

Obnovená dobřanská plovárna si odbyla premiéru s otužilci

Novinky, Petr Spálenka

Zaniklá plovárna v Dobřanech v neděli hostila otužilce při 4. ročníku tradičního Tříkrálového koupání. Sjelo se padesát plavců, převážně z klubu plzeňských otužilců, a ze břehu je sledoval dvojnásobný počet diváků.

Foto: Petr Spálenka

Společné foto na jezu řeky Radbuzy

Článek

Ani letošní pořádání akce se neobešlo bez meteorologických naschválů, kdy ranní teplota 3,5 stupně vyhnala poslední sníh, který pokrýval louku, a po poledni se spustil krátký déšť, jenž rozbahnil už tak zablácené okolí plovárny.

To ovšem naštěstí neodradilo zvědavce, kteří přišli v sychravém počasí podpořit otužilce na městskou plovárnu u řeky Radbuzy. Akce se již od počátku nesla v dobré náladě, při které nechyběl táborák, ani teplý voňavý čaj. Nechyběly legrácky, poskytlo se pár rozhovorů a během dvaceti minut se areál zaplnil natolik, že doslova nebylo k hnutí a byl nejvyšší čas zahájit akci.

Začátek koupání byl naplánován na druhou hodinu odpolední. To byl čas, kdy k přítomným promluvil starosta Dobřan Martin Sobotka. Následně se plovárnou nesla slova společného zpěvu s Vlaďkou Bauerovou. Po posledních slovech písně se všichni nedočkavci přesunuli z dřevěného mola do 2,5 stupňové vody.

Do řeky se ponořili účastníci vyzdobeni různými kostýmy, či  komickými pokrývkami hlav. Dokonce nechyběl ani Viking s Jamajčanem. Následovalo hromadné přemístění k nedalekému jezu, kde za neustálého burácení mrazivého splavu všichni zapózovali nedočkavým fotografům. Přihlížející na břehu mohli pozorovat stoupající páru, která se vznášela nad otužilci houfně dovádějících v mělké vodě.

Zhruba v okamžiku, kdy vteřinová rafička obíhala po sedmé ciferník hodinek, se plavci přesouvali proti proudu k obnovené náplavce. Zde postupně za cvakotu spouští fotoaparátů, vyplaveného adrenalinu v krvi a s jiskrou v oku, které mají rozdováděné děti, vylézali z vody ven. Na břehu ve skrytu velkého stanu se konečně mohli osušit a vychutnat si teplý čaj, který jistě zahřál nejen na duši.

Co dodat na konec? Především přejeme místním otužilcům stejně vydařený následující ročník na obnovené dobřanské plovárně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám