Hlavní obsah

Objevte fascinující svět komiksu

Novinky, Marcela Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě nainstalovala ve svých prostorách obsáhlou výstavu KomiX věnovanou úžasnému světu aktuální německé a české komiksové scény.

Foto: Marcela Stehlíková

Aktuální výstava ve vědecké knihovně.

Článek

Komiks, léta podceňovaný žánr, má v současné době řadu nových čtenářů a fanoušků. Grafické novely, dříve spojované pouze s mládeží, povýšili jejich autoři na umění. Přijďte se přesvědčit, že komiks nejen baví, ale dokáže být i kritický, vážný a historicky seriózní.

Po celý květen čekají na návštěvníky Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě nejen komiksy v podobě vázaných či brožovaných publikací, ale také řada velkoformátových panelů a plakátů rozmístěných ve vstupních prostorách a ve studovně.

Z českých autorů se můžete těšit např. na komiksy Lely Geislerové, Lucie Lomové, Venduly Chalánkové či Jiřího Gruse. Tvorbu německých autorů reprezentuje např. Markus Witzel alias Mawil, Uli Lust či Anna Haifisch.

Výstavu knihovně zapůjčil Goethe-Institut Praha a je k vidění do 31. května. Ve vestibulu ji doplnily komiksy z fondů knihovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám