Článek
Základní podmínkou je uvařit oblíbený guláš v takovém množství, aby mohlo být „vyskladněno“ nejméně 50 standardních porcí. A záleží naprosto jen na vůli soutěžících, zda to bude guláš vepřový, hovězí, zvěřinový, kotlíkový nebo třeba houbový.
Všechny uvařené guláše budou hodnoceny dvěma porotami. Tou první budou sami návštěvníci akce a ve druhé zasednou odborníci. Prodej a ochutnávání gulášů bude zahájen úderem poledne, hlavní program Gulášových slavností 2013 o dvě hodiny později - v letošní nabídce nechybí další soutěže pro děti i dospělé, břišní tanečnice, skákací hrady. V hudební části programu vystoupí dvě regionální kapely - ERRORI a HYDRA.
A aby guláše co nejlépe chutnaly, připravili pořadatelé i pivní festival s devíti druhy piv od pěti výrobců.