Hlavní obsah

Obchodní centra v Ostravě ve znamení vědy, pohádek, strašidel a hraček

Novinky, Lukáš Toušovský

V následujících dnech se ostravská obchodní centra postarají o zábavu nejen pro dospělé, ale i pro děti. Na své si přijdou i zabijačkoví gurmáni.

Foto: Lukáš Toušovský

I obchodní centrum Futurum se stará o zábavu svých návštěvníků.

Článek

Tento pátek je v obchodním centru Fórum Nová Karolina ve znamení Hallowenské výpravy po stopách strašidel. Pro děti je připraven program v dětském koutku Chachárek, kde je čeká divadélko se strašidelnými příběhy. Vedle kavárny Karolinka je připraven Kaštanový krámek, ve kterém si zručnější děti mohou vyrobit strašidelné ozdoby a dekorace.

V první polovině listopadu čeká zájemce vědy a techniky největší vědecký festival. Ve spolupráci s akademií věd ČR budou moci návštěvníci obchodního centra Nová Karolina shlédnout filmy, workshopy, prezentace, vědecké experimenty, vynálezy a jsou připraveny i soutěže a kvízy. Festival potrvá do 15. listopadu 2014.

Futurum Ostrava zve na Halloween¨i zabijačku

V obchodním centru Futurum si na své příjdou i dospělí. V sobotu 1. listopadu návštěvníky čekají zabijáčkové hody. Je připraven bohatý program od porcování prasete, přípravy kotle na vaření ovarů, kolen a zabijačkové polévky až po výrobu tlačenky, jitrnic a uzeného masa. Vše bude i s ochutnávkou prejtu se zelím, klobás a dalších pochutin.

Ve stejný den je pro děti připraven Halloween s Albertíkem. Děti si užijí dlabání dýní, kouzla, čáry, strašidla a určitě se celý program neobejde bez soutěží.

Futurum Ostrava i v listopadu nabídne farmářské trhy, a to 1.11., 15.11. a 29.11.

Avion Shopping park obsadily filmové kostýmy

Až do 9. listopadu mohou návštěvníci tohoto obchodního centra shlédnout kostýmy ze známých filmů a pohádek. Mohou se těšit např. na kostýmy z filmů Ať žijí duchové, Z pekla štěstí, Cirkus Humberto, Postřižiny, Obecná škola, Starci na chmelu, Rebelové, Arabela nebo oblíbená Kačenka a strašidla.

Kostýmy si můžete nejen prohlédnout, ale je možné se v nich také vyfotit a jsou pořádány také interaktivní prohlídky s pohádkovými průvodci.

Větší skupiny, školy a školky mohou také využít zábavných komentovaných prohlídek s průvodcem. Tyto je ovšem potřeba objednat předem na e-mailu vystava@apicom.cz.

V Lasu lze navštívit muzeum hraček

Muzeum hraček Ostrava v OC LASO bylo vybudováno za účelem oživení centra města třemi nadšenými sběrateli hraček, z nichž nejznámějším je ostravský písničkář Jarek Nohavica, jehož část sbírky stolních her je v expozicích tohoto muzea rovněž zastoupena. Muzeum je rozděleno do tří částí: Hračky a hry, Disneyana a Sběratelství.

Lze využít také komentovaných prohlídek, a to ve všední dny každou celou hodinu od 11 do 16 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin. 

Reklama

Výběr článků

Načítám