Hlavní obsah

Občané plzeňského centrálního obvodu rozhodnou o barvě písku na dětských pískovištích

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na území Městského obvodu Plzeň 3 se v současné době nachází celkem 73 dětských pískovišť, z toho je 44 v lokalitě předních a zadních Skvrňan, v borské části, Doudlevcích a Radobyčicích jich najdeme 29.

Foto: Miroslav Knotek

Ilustrační foto

Článek

Každý rok probíhá v pískovištích výměna písku a občané v centrálním obvodu budou mít možnost poprvé pomocí ankety zvolit barvu písku.

„Pro obvod je prvořadým kritériem bezpečnost a funkčnost všech dětských zařízení, tedy i pískovišť, a to je samozřejmě náročné zejména na opravy, výměnu písku, údržbu a pravidelné kontroly,” uvedl David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.  

Každoročně provádí odborná firma kompletní výměnu písku ve všech pískovištích podle platných hygienických norem včetně asanačních prací. Ta se letos uskuteční v průběhu května a června. Na žádost obvodu provede v březnu Městská policie Plzeň bezpečnostní kontrolu dětských pískovišť a dopadových ploch u dětských prvků detektorem kovů zapůjčeným z MO Plzeň 1.  

V souvislosti s jarní výměnou písku přichází plzeňský centrální obvod s novinkou.  

„I v tomto případě bychom chtěli více zapojit veřejnost do rozhodování, která tak může určit, jakou barvu bude mít písek v konkrétních dětských pískovištích na našem obvodu,” informoval David Procházka.  

„Dali jsme této akci takový pracovní název „Čisté dítě nebo červené bábovičky?“, neboť každý, kdo chodil s dítětem na pískoviště, ví, že žlutý a červený písek sice špiní, ale dobře se z něj dělají bábovičky. Na druhou stranu bílý písek zase tolik neumaže,” doplnila Marie Rumlová, vedoucí odboru dopravy a životního prostředí ÚMO Plzeň 3.  

Občané třetího plzeňského obvodu mohou svůj názor psát na mailové adresy rumlova@plzen.eu a korecka@plzen.eu, a to do 31. března s uvedením lokality a barvy preferovaného písku.

Reklama

Výběr článků

Načítám