Hlavní obsah

O víkendu se v ostravské zoo soutěžilo, volilo i slavilo

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci ostravské zoo si mohli o víkendu dopřát několik akcí. V zoo se například oslavovaly druhé narozeniny sloní samičky Rashmi, volilo se nejlepší mládě a probíhala zábavná vědomostní soutěž pro děti.

Foto: ZOO Ostrava

Vědomostní soutěž

Článek

Vítězem I. kategorie se ve vědomostní soutěži Velká cena zoo stalo družstvo ze ZŠ Mařádkova v Opavě a vítězem II. kategorie pak družstvo z Gymnázia Český Těšín. Letošním tématem byli Savci Austrálie.

V pavilonu Tanganika zase návštěvníci mohli volit další nejlepší mládě v soutěži BabyZOOm 2013, kterou vyhlásila Unie českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO). Celkem se sešlo 246 hlasů. Samička vydry malé narozená 23. listopadu 2012 získala 147 hlasů, mládě gibona bělolícího narozené 24. října 2012 (pohlavím mláděte si v zoo zatím nejsou úplně stoprocentně jisti) získalo 65 hlasů a samička hulmana posvátného narozená 2. prosince 2012 získala 34 hlasů.

"Kdo nestihl přijít volit do zoo, může svůj hlas udělit ještě na facebooku naší zoo, kde se hlasuje prostřednictvím udílení statusu "To se mi líbí" u fotografie vybraného mláděte, a to až do 19. dubna," dodala mluvčí ostravské zoo Šárka Kalousková.

Na mimořádné komentované krmení slonů a oslavu narozenin Rashmi se přišly podívat stovky gratulantů. Na Rashmi čekal speciální dort. Ačkoliv stále ještě pije mateřské mléko, už dlouho si pochutnává i na tom, co tvoří krmnou dávku její mámy Johti - což je seno, větve či zelenina.

Proto byl základ dortu vyroben ze sena a rýžového korpusu. Ozdoben byl ananasem, banány, melounem, ledovým salátem, červenou paprikou a hroznovým vínem, které malé oslavenkyni velmi chutná. Místo svíček ošetřovatelé před dort vyskládali velkou dvojku z mrkve.

Rashmi se narodila 12. dubna 2011. Od svého narození, kdy vážila něco přes sto kilogramů a měřila 96 cm, už pořádně vyrostla. Dnes váží 1083 kg a měří 170 cm.

Reklama

Výběr článků

Načítám