Hlavní obsah

O víkendu se bude v ostravské zoo soutěžit, volit i oslavovat

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci ostravské zoo budou mít v sobotu 13. dubna možnost navštívit několik zajímavých akcí. Ve Výukovém centru dopoledne proběhne finálové kolo vědomostní soutěže pro starší žáky s názvem Velká cena zoo. Odpoledne se pak v pavilonu slonů pořádá velká narozeninová oslava sloní samičky Rashmi.

Foto: ZOO Ostrava

Takto dopadl dort při oslavě prvních narozenin sloní samičky Rashmi

Článek

Velká cena zoo je pořádána ve spolupráci s Kruhem přátel zoo téměř 40 let. Savci Austrálie jsou letošním tématem. "Do základního kola se přihlásilo 384 družstev, tj. bezmála 2000 dětí z více než 100 škol z celého Moravskoslezského kraje. Ve finále se utká nejlepších 22 družstev," upřesnila mluvčí zoo Šárka Kalousková.

Bude se také volit nejlepší mládě, a to v rámci soutěže BabyZOOm 2013, kterou již potřetí vyhlásila Unie českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO). Volby proběhnou ve dvou kolech. To první proběhne na lokální úrovni v každé zapojené zoo, kde budou moci lidé vybírat ze tří nominovaných mláďat narozených v období od 1. září 2012 do 31. března 2013. Vítěz pak postoupí do celostátního hlasování.

"Vybrali jsme mládě gibona bělolícího, bylo narozeno 24. října a zatím si nejsme jisti jeho pohlavím. Dále jsme vybrali samičku vydry malé, která se narodila 23. listopadu a samičku hulmana posvátného. Ta byla narozená 2. prosince. Všechna mláďata jsou narozena v loňském roce. Volební místnost s hlasovacími lístky a volební urnou bude zřízena v zádveří pavilonu Tanganika. Otevřena bude od 11 do 14 hodin," dodala Kalousková.

Samičce Rashmi jsou dva roky

Velkou slávu si mohou přijít návštěvníci vychutnat do pavilonu slonů, kde své druhé narozeniny oslaví sloní samička Rashmi. Nebude chybět samozřejmě ani sloní narozeninový dort, který pracovníci zoo přinesou v 14.30 a začne i komentované krmení. Sloní samička Rashmi se mimo jiné stala vítězem první ročníku soutěže nejlepší mládě.

Reklama

Výběr článků

Načítám