Hlavní obsah

O víkendu na Mikulovsku otevře sklepy 35 vinařů, k ochutnání nabídnou 350 vzorků vín 

Novinky, Jitka Sobotková

Šampióni zahraničních soutěží, zástupci Salónu vín, dosud neobjevené vinařské poklady, gurmánská menu, řízené degustace, folklór i vozembouch – to vše čeká na návštěvníky prvního letošního festivalu otevřených sklepů - Jaro na Mikulovsku.

Foto: archiv Město Mikulov
Článek

V sobotu 13. a v neděli 14. dubna se otevřou vinné sklepy v Mikulově, Bavorech, Perné, Dolních Dunajovicích a Březí.

„Návštěvníci se mohou těšit na osobní seznámení s pětatřiceti vinaři Mikulovska, degustaci více než tří set padesáti vzorků vín a atraktivní doprovodný program,“ uvedl ředitel festivalu Juraj Flamik z Nadace Partnerství.

Svá vinařství otevřou jak velká prestižní vinařství jako jsou Vinařství Volařík, Víno Marcinčák nebo Tanzberg, tak řada malých vinařů. „Právě ti jsou kořením festivalu. Jejich vína v obchodech a restauracích jen tak nenajdete,“ doplnil Flamik.

Největší nabídka vinařů a vín je v samotném Mikulově, kde své sklepy otevře jedenáct vinařství. V Perné se představí devět vinařů, v Bavorech tři, v Dolních Dunajovicích sedm a v Březí pět vinařů. „Věřím, že nádherné kulisy jižních svahů Pavlovských vrchů doplní ochutnávku vín nezapomenutelným způsobem,“ přeje si Flamik.

Jarní festival začíná oficiálně v sobotu 13. dubna, sklepy se otevřou od 10.00 do 21.00 hodin a naváže večerní hudební a zábavný program. V neděli pak pokračuje od 10.00 do 15.00 hodin, po oba dva dny je samozřejmě možný nákup vín.

Centrální registrační místo je v areálu místního gymnázia (Komenského 273/7, 692 01 Mikulov). Kyvadlová doprava mezi obcemi bude zajištěna.

Reklama

Výběr článků

Načítám