Hlavní obsah

O titulu ve 3. lize stolního hokeje družstev je rozhodnuto

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři hrací kola předcházela tomu, aby se nejlepší družstva stolních hokejistů uplynulé sezóny mohla v devátém ročníku žďárské 3. ligy družstev ucházet o titul pro nejlepší družstvo. Vrchol nastal dne 17. listopadu, tedy na státní svátek, kdy se hráči přišli utkat o poháry na ZŠ Švermova ve Žďáru nad Sázavou.

Foto: Tomáš Vítámvás

3. liga družstev - skupina Žďár nad Sázavou - billiard hockey

Článek

Devět sezón a šest různých vítězů. To je 3. Liga družstev ve Žďáru nad Sázavou. Čím je dáno, že je taková pestrost vítězů? Je to prosté. Týmy se každý rok skládají znovu. Hráči mění dresy, někteří se zapojují více, jiní méně. Základem však je, že 3. ligu hrají především děti pod kapitánským vedením zkušeného hráče.

A tak zatímco jeden rok jsou hráči v soutěži těmi, kteří své body odevzdávají soupeřům, v dalších letech přebírají funkci lídrů, až dorostou v šampióny. V uplynulé sezoně byly kapitány obvykle hráči prvoligového týmu BHL Žďár nad Sázavou. Díky tomu mohli nejmladší hráči měřit své síly nejen s hráči na stejné úrovni, ale i s hráči s mnohem většími zkušenostmi.

Na konci sezóny se tak na medailových pozicích po celoroční snaze o co nejlepší výchozí pozici pro play-off umístili: bronzoví – BHL UNIPRESS Žďár nad Sázavou, stříbrní – BAHL Vinotéka Rak a zlatí – BHL ELEKTRO-Sláma Žďár nad Sázavou.

A stejně tak, jako se týmy umístily v základní části, tak se také umístili ve finálovém kole. BHL ELEKTRO-Sláma Žďár nad Sázavou se tak kromě vítězství v základní části stal zároveň vítězem play-off a držitelem putovního Králova poháru pro nejlepší družstvo 3. Ligy družstev – sk. Žďár nad Sázavou.

Na jeho podstavci tak přibude štítek se jmény jeho čtyř nových držitelů. Na úspěchu týmu se v dresu vítěze ligy podíleli: Martin Bednář, Jiří Koubský, Zbyněk Strážnický a Ondřej Koukola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám