Hlavní obsah

O svátcích za zpěvem Ondřeje Havelky i historií první republiky do zámku Mníšku

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí nám docela přeje, a tak se můžeme ve středu 5. července těšit na koncert pod otevřeným nebem, který proběhne v zahradě zámku Mníšku pod Brdy od 19 hodin. Uslyšíme Ondřeje Havelku, Melody Makers a hudbu 20. a 30. let minulého století.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Před námi jsou volné sváteční dny a zámek Mníšek pod Brdy nabízí tip na výlet pro milovníky ne tak dávné historie i oblíbených melodií meziválečného období minulého století.

Ve středu 5. července vystoupí v zámecké zahradě Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, kteří nás navrátí do doby swingu a jazzu a určitě nepřijdeme o známé písně, které slýcháme ve starých filmech pro pamětníky. Hm, hm, ach ty jsi úžasná, Jen pro ten dnešní den, Oči čokoládové. Uslyšíme nejlepší kusy z "repertoiru" Ondřeje Havelky a jeho orchestru.

Při vyslovení jména Ondřeje Havelky si většina z nás připomene jeho slavné herecké role, zejména v Saturninovi nebo Panoptiku Města pražského. Přesně podle těchto postav si představujeme galantního a uhlazeného mladého muže z doby první republiky i jeho dobu. A do doby první republiky mohou milovníci historie zavítat i během prohlídek komnat mníšeckého zámku.

Na prvním prohlídkovém okruhu uvidí společenské místnosti, kam vodili poslední majitelé zámku své hosty, na druhém si prohlédnou zařízené pokoje tak, jak se v nich skutečně bydlelo. Prohlédnou si, jak měli zařízené koupelny a toalety, jaké používali telefony nebo kde poslouchali gramofon.

Reklama

Výběr článků

Načítám