Hlavní obsah

O rekord ve štafetovém pití piva se pokusí ve Frýdku-Místku

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu v 9 hodin odstartují na náměstí Svobody v Místku Beskydské rekordy, letos s podtitulem Kde se pivo vaří, tam se dobře daří aneb Na jedno chuť máme, s ním ten rekord dáme. Cílem bude zapsání se do České knihy rekordů v pití piva štafetovým způsobem.

Foto: Beskydské informační centrum

Beskydské rekordy - plakát

Článek

Návštěvníky akce čeká bohatý kulturní program, kterým provede Vojtěch Bernatský. Spoustu zábavy zažijí i děti.

„Rekord bude vytvořen počtem vypitých piv, zúčastněných osob a celkovým časem trvání štafety. Účastník rekordu po zaregistrování a zaplacení pětikorunového účastnického poplatku obdrží svou „třetinku“ piva, přičemž vyčká na předešlého účastníka, který si po vypití své „třetinky“ připije s dalším účastníkem rekordu. Na vypití piva má každý účastník maximálně jednu minutu,“ informovala Lucie Talavašková z Beskydského informačního centra s tím, že každému účastníkovi zůstane třetinková sklenice s motivem rekordů na památku.

Pít se bude jedenáctistupňový světlý Ryzák z pivovaru Koníček, bude to pivo nefiltrované a nepasterizované, které zraje v ležáckých tancích pět týdnů.

Připraven je i bohatý doprovodný program. Děti budou soutěžit například v pití limonády, ve sbírání bublinek nebo v zalévání chmele. Ve výtvarných dílnách si budou moci namalovat na trička maskota Beskydských rekordů - čmeláčka nebo si vyrobit vlastní připínací placku a připravena pro ně bude i pohádka.

V průběhu dne se návštěvníkům představí mažoretky Talento, taneční skupina Aktiv, teakwondisté i gymnastky.

V 11 hodin přijede zejména děti pobavit Yvetta Blanarovičová, ve 14 hodin vystoupí písničkář Pavel Dobeš, v 17 hodin nikoho nenechá v klidu Maxim Turbulence, v 18 hodin to rozjede místní rocková kapela Black Widow, v 19:30 zazpívá Kamil Střihavka se skupinou Leaders a závěr akce bude patřit revivalové kapele AC/DC.

Akce se koná pod záštitou primátora města Michala Pobuckého, organizuje ji Beskydské informační centrum Frýdek-Místek za finanční podpory statutárního města Frýdku-Místku a Moravskoslezského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám