Hlavní obsah

O přijetí prvňáčků nakonec rozhodoval los

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po ukončení zápisu do 1. tříd musela Základní škola Zlín, Křiby 4788, poprvé přistoupit k losování. To rozhodlo o přijetí 69 budoucích žáků. Zbylých 27 žáků ze spádového obvodu bude přijato na jinou základní školu ve Zlíně.

Článek

„Základní škola přijala nejvyšší možný počet žáků, kterým naplnila svoji kapacitu a tu již bohužel nelze překročit. Rodičům žáků, kteří nyní hledají náhradní řešení – přijetí k povinné školní docházce na jinou zlínskou základní školu – je nápomocno jak vedení jejich spádové školy na Křibech, tak odbor školství magistrátu,“ uvedla náměstkyně primátora města Zlína Kateřina Francová.

Žádost o přijetí k základnímu vzdělávání na ZŠ Křiby 4788 podalo prostřednictvím zákonného zástupce celkem 118 uchazečů. Z tohoto počtu bylo 96 dětí s místem trvalého pobytu ve spádovém obvodu školy.

„Losování za přítomnosti notáře se týkalo 96 přihlášených dětí ze spádové oblasti,“ upřesnila Kateřina Francová.

Samotné losování proběhlo 23. dubna ve 13 hodin v budově školy, kterého se kromě notáře zúčastnil ředitel školy a oba jeho zástupci. Proces losování probíhal tak, že notář nejprve provedl kontrolu počtu lístků, zkontroloval jejich jednotný vzhled i materiál a vložil je do osudí. Z něho byl následně vylosován potřebný počet žáků k přijetí na školu. Poté notář vyhotovil zápis a potřebná rozhodnutí.

„Je nám opravdu velmi líto, že jsme z kapacitních důvodů nemohli do školy přijmout všechny žáky, a způsobili jsme tak rodičům určité komplikace. Zároveň nás však velmi těší, že i v tomto školním roce byl o naši školu největší zájem,“ uvedl ředitel ZŠ Křiby 4788 Zdeněk Mikoška.

Reklama

Výběr článků

Načítám