Hlavní obsah

O preventivní besedy pro předškoláky je zájem

Novinky, Miroslav Knotek

Plzeňský centrální obvod podporuje aktivity, které vedou ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu u dětí, a proto spolupracuje v tomto školním roce s Městskou policií Plzeň na uskutečňování preventivního programu pro mateřské školy, který běží v širším měřítku již od roku 2009.

Foto: Miroslav Knotek

Zástupci vedení obvodu David Procházka a Jaroslava Maříková s pracovníkem BESIPu na preventivní besedě v mateřské škole

Článek

„Besedy jsou určeny pro všechny děti navštěvující mateřské školy na území MO Plzeň 3, přičemž zvýšená pozornost bude zaměřena na děti v předškolním věku. Besedy vždy probíhají hravou interaktivní formou za využití co největšího množství pomůcek. Ty  dětem umožní lépe si představit a prožít situaci v dopravním provozu,” informovala místostarostka MO Plzeň 3 Jaroslava Maříková.

Metodici prevence se při akcích ve školkách nevěnují jen bezpečnému přecházení, ale nezapomínají ani na správné návyky při jízdě v autě, zejména používání bezpečnostních pásů. Podle výpovědí dětí totiž zastává mnoho rodičů mylný názor, že se na krátkém úseku nemůže nic stát a tudíž není nutné dítě upevnit do dětské sedačky. Před nesprávností tohoto tvrzení a před možnými následky jsou děti varovány při simulovaných scénkách.   

„Zájem o dopravní tematiku zatím projevily v centrálním obvodu tři mateřské školy, o další témata, jako jsou např. „Setkání s cizím člověkem, aneb co dělat, když se ztratím“ a „Bezpečný kontakt se psem“, další čtyři,” vypočítává Pavel Beránek z Městské policie Plzeň.

„V tomto školním roce se zaměřujeme právě na bezpečnost dětí v dopravním provozu, aby se děti, a hlavně předškoláci, při besedách naučili, proč je důležité se připoutat v autě a jak správně přecházet vozovku. Mnozí z nich se budou za rok v dopravním provozu pohybovat samostatně, a proto je velmi důležité, aby na teoretickou část besed navazovala na konci školního roku praktická zkouška na dopravním hřišti,” doplnil místostarosta centrálního obvodu David Procházka.  

Reklama

Výběr článků

Načítám