Hlavní obsah

O postup do republikové finále v basketbalu bojovali středoškoláci v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Kvalifikační turnaj o postup do republikového finále se odehrával na základní škole na ulici Bohumíra Dvorského v Ostravě-Hrabůvce. Ve středu dopoledne se sešla tři družstva chlapců a tři dívek, které postoupily z nižších postupových kol, aby v kvalifikaci bojovali o postup.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 14.12.2016 ZŠ a MŠ B. Dvorského. Kvalifikace na republikové finále v košíkové. Havířov : Rožnov pod Radhoštěm.

Článek

Základní a mateřská škola na ulici Bohumíra Dvorského byla otevřena v roce 1993.  Bohumír Dvorský (1902 - 1976) byl malíř-krajinář.

Škola se od svého založení věnuje sportu ve všech formách. V současné době tu aktivně provozují atletiku a míčové sporty. Kvalifikační turnaj o postup do republikového finále, které se bude konat 30. a 31. ledna 2017 v Jindřichově Hradci, zorganizovalo Centrum sportu, které pracuje při ZŠ a MŠ na ulici B. Dvorského již deset let.

„Centrum sportu se věnuje pravidelné činnosti dětí v rámci jednotlivých sportovních kroužků vedených učiteli tělesné výchovy a trenéry. Zaměřujeme se zejména na atletiku, florbal, volejbal a basketbal. Mimo tuto činnost je Centrum sportu dlouholetým a pravidelným pořadatelem velkého množství sportovních akcí od základních škol města Ostravy až po republikové finále,” informoval Mgr. Pavel Pracný, jeden z trenérů a učitelů tělesné výchovy.

„V letošním školním roce máme za sebou pořádání florbalových turnajů ve všech věkových kategoriích v rámci základních škol a rovněž jsme pořádali krajské finále v basketbalu ISF (International School Sport Federation) v kategorii VI. a čerstvě dnes  také kvalifikaci na republikové finále,” dodala jedna z organizátorek, Mgr. Renata  Adamíková.

Středečního kvalifikačního turnaje se zúčastnila družstva, která postoupila z nižších soutěží. V kategorii děvčat se představila družstva z Gymnázia Havířov-Podlesí, Slovanské gymnázium Olomouc a Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm.

V kategorii chlapců soutěžili chlapci Gymnázia Kroměříž, Gymnázia Jiřího Wolkera Prostějov a Sportovního gymnázia Dany a Emila Zátopkových Ostrava.

V náročné kvalifikační soutěži dívek zvítězilo s převahou družstvo Gymnázia Havířov-Podlesí a postoupilo do republikového finále. 

V kategorii chlapců byly zápasy velmi vyrovnané a vítězství si nakonec odneslo a postup do republikového finále vybojovalo družstvo Sportovního gymnázia Dany a  Emila Zátopkových Ostrava.

Družstva vítězných škol se zúčastní republikového finále v Jindřichově Hradci, kde se utkají jednak o titul mistra ČR, ale také o postup na mistrovství světa ISF v Chorvatsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám