Hlavní obsah

O kurzy čínštiny je ve Zlíně mimořádný zájem

Novinky, Petra Svěráková

Kurzy čínštiny pro veřejnost začínají tento týden na Fakultě humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Mezi veřejností jsou velmi oblíbené – původně fakulta naplánovala tři skupiny. Nakonec se ale budou otevírat čtyři.

Foto: archiv FHS UTB ve Zlíně

Kurzy čínštiny pro veřejnost pořádá Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Článek

„Kurzy čínského jazyka jsou skutečně velmi oblíbené, letos jsme museli dokonce otevřít jednu začátečnickou skupinu navíc. V tomto semestru máme přibližně 80 posluchačů,“ uvedla děkanka FHS UTB ve Zlíně Anežka Lengálová.

Kurzy jsou nabízeny v několika úrovních – začátečníci a mírně pokročilí. Novinkou pro tento podzim jsou přípravné kurzy na certifikát z čínštiny, který je mezinárodně uznávaný.

Kromě výuky jazyka se kurzy zaměřují také na poznávání čínské kultury.

„Součástí vzdělávací akce jsou workshopy kaligrafie, taichi nebo čínského uzlování. Posluchači se seznámí také s čínskými svátky a tradicemi,“ doplnila Dagmar Masár Machová z Fakulty humanitních studií, garantka kurzu.   

Fakulta nabízí kurzy ve spolupráci s Konfuciovým institutem Univerzity Palackého v Olomouci. Vyučuje je rodilá mluvčí Ying Xing, která vystudovala University of Leicester a Tianjin Normal University. Na Fakultě humanitních studií působí od letošního března. Kurzy čínštiny jsou pro veřejnost zdarma a probíhají v angličtině. Fakulta je pořádá už dva roky a jsou vždy plně obsazené. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám