Hlavní obsah

O Jižním Súdánu a Komorských ostrovech na Bolfánku pohovoří Standa Havlíček

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 11. října ve 20 hodin se na Bolfánku u Chudenic v hostinci Na poustevně uskuteční zajímavé vyprávění s promítáním fotografií Standy Havlíčka a besedou na téma Jižní Súdán a Komorské ostrovy.

Foto: ilustrační foto Areál Bolfánek

O Jižním Súdánu a Komorských ostrovech na Bolfánku pohovoří Standa Havlíček

Článek

Stanislav Havlíček je český farmaceut, který v roce 2016 vyjel do Jižního Súdánu na svou první půlroční misi s mezinárodní humanitární a zdravotnickou organizací Lékaři bez hranic. Při povinné dovolené během mise pak putoval po Komorských ostrovech.

O své nevšední zážitky z mise i dovolené se s veřejností nyní podělí na Bolfánku. A přiveze i svou knihu Syn buvola - V Agoku s Lékaři bez hranic (v roce 2019 vydalo nakladatelství Paseka), v které poutavě popisuje postřehy z cesty do Afriky.

Vstupné na akci je dobrovolné.

Stanislav Havlíček (* 1. ledna 1973 v Plzni) vystudoval obor všeobecná farmacie na Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové, promoval v roce 1996. Na stejné fakultě obhájil v roce 2009 rigorózní práci a získal titul doktor farmacie.

V letech 2007 – 2011 byl prezidentem České lékárnické komory a nadále působí v jejím představenstvu. V roce 2011 zastával funkci viceprezidenta Svazu lékárníků Evropské unie. Je externím lektorem IPVZ (Institutu postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví) a Farmaceutické fakulty UK.

V roce 2016 - 2017 vyjel do Jižního Súdánu na svou první půlroční misi s mezinárodní humanitární a zdravotnickou organizací Lékaři bez hranic. V Agoku spravoval nemocniční lékárnu. Na své druhé misi (2017 - 2018) v Bangladéši vedl lékárnu v uprchlickém táboře v projektu zaměřeném na pomoc Rohingům. (Zdroj: Wikipedie) 

Reklama

Výběr článků

Načítám