Hlavní obsah

Nymburské divadlo chystá další pohádku pro děti

Novinky, Diana Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hálkovo městské divadlo v Nymburce uvede v této sezóně již třetí premiéru pohádky.

Foto: Diana Váňová

Obrázek z plakátu k představení Jája, Pája a Utřifous, kresba Jan Severa.

Článek

Pohádky Hálkova divadla v Nymburce jsou zárukou úspěchu. Vypovídají o tom i dvě nové pohádky Malá čarodějnice a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Obě byly v den své premiéry beznadějně vyprodané. 

Další nová pohádka nese název Jája, Pája a Utřifous. Předlohou scénáře byl příběh dvou bratrů, jejich dědečka a hamižného souseda, které známe z večerníčků.

Nová postava Utřifous se spolčí s řezníkem Krkovičkou a společně budou vymýšlet nástrahy na Jáju a Páju. Ale jak to již v pohádkách bývá, zlo bude nakonec jako vždy potrestáno. Jak? Na to se přijďte i s dětmi podívat 22. března a 5. dubna do Hálkova městského divadla v Nymburce. 

Ředitel divadla Jaroslav Kříž klade důraz především na kvalitní zpracování a dbá na to, aby každá pohádka měla kulisy, písničky a krásné kostýmy. S pohádkami se poté zájezdově jezdí do různých koutů republiky. Na Jáju a Páju se tak mohou těšit například v Liberci či Havlíčkově Brodě. 

Reklama

Výběr článků

Načítám