Hlavní obsah

Nymburská Stará rybárna mění nájemce

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po deseti letech se provozování historické budovy Stará rybárna ujme nový nájemce. Nájemní smlouvu na svém zasedání 13. května schválila Rada města Nymburk.

Foto: Městský úřad Nymburk

Stará rybárna

Článek

„Stará rybárna je krásná budova na břehu Labe, která především v letních měsících nabízí kolemjdoucím příjemné místo k posezení v těsné blízkosti nymburských hradeb. Našim primárním záměrem bylo vybrat takového nájemce, který dodá tomuto místu nový impuls,“ uvedl místostarosta Mgr. Bořek Černý.

Ve vypsaném výběrovém řízení na nového nájemce objektu radu města z celkových 6 prezentovaných vizí nejvíce zaujala koncepce investorů Karla Palmy a Dana Drahokoupila. Ti ve svém záměru představili novou podobu rybárny jako příjemného místo pro setkávání a občerstvení místních obyvatel i turistů.

S ohledem na historický ráz budovy a přilehlé okolí - rybárna navazuje na půvabné středověké hradební opevnění - se veškeré stavební úpravy budou provádět v souladu s odborem správy městského majetku, případně s Odborem školství, kultury a památkové péče Městského úřadu Nymburk.

Noví nájemci mají za cíl nabídnout občerstvení z lokálních surovin a rozšířit gastronomickou nabídku, než jaká byla k dispozici doposud. Protože se rybárna nachází na pravém břehu Labe, kudy vede cyklostezka, počítá se s vybudováním terasového posezení na přilehlém svahu. Tím se celý prostor stane bezpečnějším.

Součástí vize je mimo jiné i nové sportovní vyžití, a to v podobě půjčovny paddleboardů. Možnost vodního sportu se vzhledem k dispozici přímo nabízí.

Reklama

Výběr článků

Načítám