Hlavní obsah

Novým starostou města Jičína je Jiří Liška

Novinky, Magda Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastupitelstvo po skoro třech měsících zvolilo nového starostu města Jičína, a to Jiřího Lišku. Současně dovolilo Radu města na původních sedm členů

Foto: Magda Doležalová

Jiří Liška

Článek

Hlasování o novém starostovi proběhlo dle návrhu tajně. „Jiří Liška byl asi jediným možným kandidátem, na kterém se shodly všechny strany, a kterého si všichni zastupitelé velmi váží,“ řekl místostarosta Petr Hamáček. Z dvaceti přítomných zastupitelů byl Jiří Liška zvolen 17 hlasy, 3 hlasovací lístky byly neplatné. "Je pro mě poctou být zvolen starostou Jičína, budu se zodpovědně snažit o to, abyste byli se svou volbou spokojeni," poděkoval zastupitelům nový starosta.

Liška převzal řízení města ihned druhý den a práce to pro něj nebude zcela nová, protože byl starostou Jičína již v letech 1994 – 2002. Za své dvouleté volební období chce dle svých slov Jičín posunout zase o krok dopředu. Kromě běžných provozních věcí jako jsou opravy silnic a chodníků plánuje činit také důležitá rozhodnutí, jako je například podpora rekonstrukce Jezuitské koleje na Vědeckotechnický park.

"Přál bych si také, abychom v zastupitelstvu přestali užívat osobní útoky a společně pracovali na důležitých projektech pro Jičín," dodává.

Zastupitelstvo také doplnilo Radu města do plného počtu sedmi radních. Ze své funkce radního měl být nejdříve odvolán Jan Čeliš (Strana práv občanů Zemanovci), který ale před hlasováním sám na místo radního rezignoval. Navrženi tak byli dva kandidáti  - Ladislav Brykner (ODS) a Petr Lisý (Věci veřejné), kteří byli jako radní zvoleni. Všichni ostatní radní ve funkci zůstávají, stejně tak Petr Hamáček (Sdružení pro Jičín) zůstává na pozici 1. místostarosty. Volba 2. místostarosty byla prozatím přesunuta na další zasedání.

Současná městská rada bude fungovat ve složení: Jiří Liška, Ladislav Brykner (ODS) a Petr Lisý (Věci veřejné), Petr Hamáček (Sdružení pro Jičín), Luděk Havel (Sdružení pro Jičín), Milan Smolík (Volba pro město) a Tomáš Frýba (TOP 09).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám