Hlavní obsah

Nový videoklip Ivety Bartošové byl pokřtěn necelé dva měsíce od její tragické smrti.

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně týden poté, co se na pultech obchodů objevilo posmrtné album Ivety Bartošové "Iveta Naposledy", byl veřejnosti představen i videoklip k písničce ze zmíněné desky Chci k Tobě vzlétnout, která vyšla po Ivetině smrti.

Foto: IvetaNaposledy.cz

Foto z klipu Chci k Tobě vzlétnout

Článek

Premiéra nákladného videoklipu proběhla v klubu FreeMasonic v pražské Týnské ulici za účasti Ivetiných blízkých spolupracovníků a hlavně jejích fanoušků ve středu 25. června.

Mnozí byli kvalitou videa překvapeni. „Tahle poslední tečka za kariérou Ivety jako zpěvačky si vyžadovala opravdu speciální přístup. Asi nejlevnější by bylo sesbírat pár fotek a jako podklad dát písničku, ale to by si Iveta nikdy nezasloužila. Investoval jsem do klipu skutečně hodně peněz, abych své kamarádce vzdal opravdovou poctu jak cédéčkem, tak videoklipem,“ řekl Jarek Šimek, autor hudby ke zmíněnému klipu.

V klipu jsou záběry létající holubice, sfouknuté svíčky, létajících lampiónů štěstí nebo překrásné přírody. Tvůrci se podařilo do obrazu velmi zvláštním způsobem zakomponovat i spontánní pietní místo, které fanoušci utvořili po smrti Ivety Bartošové před jejím domem.

„Mám z ohlasů ohromnou radost. Ivetu jsem strašně miloval už jako kluk a nepřestal jsem ani ve chvíli, kdy jsme spolu intenzivně spolupracovali. Bylo to však vždycky platonické. A ani když jí srdce táhlo za láskou a nemohla se přípravě alba dál věnovat, naše vztahy nijak neochladly. A když teď po její smrti ve veřejném prostoru zaznívaly skutečně jen nechutné věci, chtěl jsem, aby si lidé připomněli, že to byla především skvělá zpěvačka a křehká žena,“ připomíná Šimek, podle něhož má každý záběr v klipu svou jasnou symboliku související se zesnulou zpěvačkou.

S Bartošovou spolupracoval rok. „Naše spolupráce přinesla písně, které odrážejí její pravdivé prožitky. Pro nás pro oba byla vždy nejdůležitější písní Chci s Tebou vzlétnout. Iveta ji milovala a těšila se, že ji představí fanouškům. Proto jsem se rozhodl, že právě na tuto silnou písničku vznikne videoklip, který jsem udělal na počest Ivety. Je to pro ni dárek, mé velké poděkování za její krásnou hudební práci, kterou zde zanechala. Ten klip je pocta Ivetě Bartošové a jejím nejbližším. A těmi myslím nejužší rodinný kruh a zároveň i její fanoušky, kteří do Ivetiny rodiny svým způsobem také neodmyslitelně patří,“ dodal Jarek Šimek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám