Hlavní obsah

Nový útulek pro zvířata vzniká v hájence nedaleko Mladé Boleslavi

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory nouzovému stavu pokračuje celá řada naplánovaných projektů, i když v obtížných podmínkách. Jedním z nich je i vybudování útulku pro ztracená zvířata, který vzniká v hájence v Březně u Mladé Boleslavi.

Foto: Magistrát města Mladá Boleslav

Práce na budování útulku pro zvířata v hájence ve Březně jsou v plném proudu.

Článek

Hájenka patří městu Mladá Boleslav a je ideálně situovaná - v dostatečné vzdálenosti od obydlené oblasti, ale zároveň pohodlně dostupná.

„Těší mě, že přes veškeré těžkosti stavba začala. Aktuálně se tu pracuje na první etapě, která je nejnáročnější (veterinární zázemí a podobně). Během měsíce vybereme firmu pro druhou etapu, která bude zahrnovat především budování kotců,” uvedl náměstek primátora Daniel Marek, který se na místo přijel osobně podívat.

Pokud to situace dovolí a vše půjde podle plánů, útulek by měl být hotov a začít fungovat letos na podzim. Město má v plánu vybudovat tady i dva byty, kde budou bydlet zaměstnanci útulku, kteří se budou o zvířata starat spolu s dalšími dojíždějícími dobrovolníky.

Kapacita zařízení bude zpočátku 15 kotců a karanténa, počítá se ale i s rezervou, která do budoucna umožní, aby tu případně vznikl zvířecí hotel.

„Do útulku bude možné umisťovat nejen psy, ale počítáme i s kočkami. Rovněž chceme oslovit okolní obce a nabídnout jim, aby se finančně podílely na provozování zařízení a mohly ho tak využívat pro potřeby zvířat, která se u nich zatoulají,” doplnil Daniel Marek.

Reklama

Výběr článků

Načítám