Hlavní obsah

Nový ročník festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč se hlásí

Novinky, Matěj Zelinka

Zatímco tento týden si mohou zájemci pořídit předplatné na celý program 16. ročníku festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč, od 3. prosince míří do prodeje i vstupenky na jednotlivé koncerty a představení.

Foto: Matěj Zelinka

Pavel Šporcl & Gipsy Way

Článek

Festival, který se vedle klasické hudby orientuje i na další příbuzné hudební žánry, nabízí návštěvníkům za přijatelné ceny řadu atraktivních titulů. Jedním z taháků bude dle pořadatelů už samotné zahájení v neděli 17. března 2019.

„Před dvěma lety se ve Skutči poprvé, a hned s velkými ovacemi, představil orchestr Filharmonie B. Martinů Zlín a také klavírista Igor Ardašev. Na tento úspěch navazujeme dalším koncertem, v němž se vedle orchestru na jeviště musí vejít ještě dva klavíry. Na ty zahrají manželé Renata a Igor Ardaševovi. Bude to jedinečný zážitek,“ vyjádřil své přesvědčení starosta města Skuteč Pavel Bezděk.

Na programu dále figuruje například koncert Komorní filharmonie Pardubice s Chanson Triem Coucou, v němž v originálních aranžích zazní nejslavnější francouzské šansony. Příznivce opery potěší Mozartova Kouzelná flétna a milovníky baletu Čajkovského Labutí jezero. Operetní žánr je zastoupen titulem Noc v Benátkách od Johanna Strausse ml.

Na své si přijdou i pravidelní návštěvníci velkých hudebních projektů na zimním stadionu. Letos zde po dvou letech znovu zazní filmová hudba v provedení Filmharmonie, kterou řídí Chuhei Iwasaki a Filharmonie Hradec Králové s Yvettou Blanarovičovou uspokojí milovníky muzikálových melodií.

V rámci komorních koncertů se představí mužské vokální kvarteto Q VOX, Jiří Stivín, Komorní soubor Variace s Otakarem Brouskem ml. či Hniličkovo trio. Nově nastudovaný program předvedou i regionální tělesa a v programu se objeví také soutěžní přehlídka dětských a mládežnických pěveckých sborů.

O temperamentní závěr festivalového programu se v neděli 12. května 2019 postará houslový virtuos Pavel Šporcl a Gipsy Way Ensemble.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám