Hlavní obsah

Nový rentgen ve Frenštátu pod Radhoštěm odhalí i vlasové zlomeniny

Novinky, Radka Miloševská

Novým skiagrafickým přístrojem nyní vyšetřují pacienty v Novojičínském diagnostické centru ve Frenštátu pod Radhoštěm. Přístroj v hodnotě téměř 1,5 miliónu korun obslouží zhruba 10 tisíc pacientů ročně a sloužit bude ke klasickému snímkování veškerých kostí, břišní dutiny nebo plic.

Foto: archiv Novojičínského diagnostického centra

Přístroj splňuje přísné požadavky pro minimální radiační zátěž jak vyšetřovaného.

Článek

„Investice do nového přístroje velmi významně zvýší komfort vyšetření jak pro pacienta, tak pro odborný personál,“ uvedl jednatel Novojičínského diagnostického centra MUDr. Martin Hrabovský s tím, že dosud byla pobočka ve Frenštátě pod Radhoštěm vybavena zhruba 15 let starým přístrojem.

„Hlavními přednostmi nového přístroje jsou velmi dobrá kvalita obrazu, zkrácení doby pořízení obrazu, a díky rozlišení rentgenových snímků je možné snáze zachytit skryté, tzv. diskrétní změny, například vlasové zlomeniny. Přístroj také splňuje přísné požadavky pro minimální radiační zátěž jak vyšetřovaného, tak vyšetřujícího,” doplnil MUDr. Hrabovský.

Přesný digitální obraz také umožňuje snazší diagnostiku. Digitální snímek nebo dokonce videonahrávka je navíc ihned k dispozici v počítačovém systému pro všechny lékaře. Lékař může se záznamem snímku pracovat dál i v počítači, pořídit si detail požadovaného místa, aniž by musel být pacient znovu rentgenován, což je pro pacienta šetrné a pro práci lékaře přínosné. 

„Rentgen bude sloužit obyvatelům Frenštátu pod Radhoštěm a přilehlých obcí, odhadem asi 20 tisícům obyvatel,“ dodává MUDr. Hrabovský. Ročně podstoupí na pracovišti ve Frenštátu pod Radhoštěm rentgenové vyšetření zhruba 10 tisíc pacientů. 

Novojičínské diagnostické centrum, které patří do skupiny Agel, poskytuje specializovanou radiodiagnostickou péči na třech pracovištích -  v Novém Jičíně, ve Vsetíně a ve Frenštátě pod Radhoštěm. 

Reklama

Výběr článků

Načítám