Hlavní obsah

Nový Horizont zahájil činnost v Ivančicích

Novinky, Petr Sláma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horizont, nebo také obzor. Optická hraniční čára mezi viditelným povrchem planety Země a oblohou. Tolik troška zeměpisu. V Ivančicích tak nazvali objekt, který otevřelo místní Středisko volného času v budově bývalého internátu Střední zemědělské technické školy.

Foto: Dagmar Šacherová SVČ Ivančice

Nová budova SVČ v Ivančicích

Článek

Podle informací z webových stránek středisko volného času působí v Ivančicích již od roku 1984. Jedná se zařízení školského typu, které poskytuje zájmové vzdělávání nejen dětem školního věku. Svou činností naplňuje zájmy dětí, mládeže i dospělých a aktuální potřeby a trendy města Ivančice, regionu, kraje a MŠMT ČR.

Jeho posláním je motivovat, podporovat a vést děti, mládež a dospělé k rozvoji osobnosti, ke klíčovým kompetencím širokou nabídkou aktivit v bezpečném prostředí s profesionálním týmem v nových trendech. Cílem je pestrá a kvalitní nabídka činností a zapojení do alternativních způsobů smysluplného využívání volného času.

Velmi známou a oblíbenou akcí jsou například letní zájezdy do Chorvatska. V minulosti svou činnost vyvíjelo v pronajatých prostorách.

Nyní je konečně ve svém vlastním objektu, který jim přidělil jeho zřizovatel, Krajský úřad Jihomoravského kraje. Po nutných opravách došlo 15. září k jeho slavnostnímu otevření.

Pracovnímu týmu pod vedením ředitelky, Mgr. Jany Heřmanové se podařilo z objektu, který při předání nebyl po stavební stránce v ideálním stavu, vytvořit během několika měsíců zázemí pro činnost celého SVČ a tuto instituci sem kompletně přestěhovat ze stávajících prostor.

Při otevření byly pro malé i velké návštěvníky připraveny příklady různých aktivit, které lze v SVČ nalézt. Například tvořivá a keramická dílna, aktivity sportovního mobilního hřiště, ukázky z činnosti zájmových kroužků. Návštěvníci si mohli prohlédnout jednotlivé místnosti, které byly pro potřeby střediska adaptovány. Mezi nimi dominovaly zejména dětské centrum a klub mládeže.

Novinkou v činnosti bude kosmetický salón, možnost ubytování nebo možný pronájem velké jídelny s pódiem pro různé společenské akce. Před týmem SVČ stojí ještě mnoho práce při stavebních úpravách zbývajících prostor. Je například plánováno její zateplení, celkové dobudování a rekonstrukce zázemí objektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám