Hlavní obsah

Nový Bike park Kyčerka čeká v sobotu slavnostní otevření

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cyklisté na Valašsku se mohou těšit na další novinku. Ve Velkých Karlovicích ve Zlínském kraji vyrostl před letošní letní sezónou nový zábavní areál s traily, pumptrackem a dalšími aktivitami pro malé i velké návštěvníky.

Foto: archiv Bike parku Kyčerka

Bike park Kyčerka nabídne zážitky dětem i dospělým

Článek

Provoz bike parku bude slavnostně zahájen v sobotu 23. června programem s názvem Otvírák. Po celý den si budou moci návštěvníci zajezdit na trailech, pumptracku a překážkách ve skill centru zdarma. Zapůjčení horských kol značky Specialized bude za poloviční ceny. Uskuteční se soutěže v bungeerunningu, dětské soutěže či freestyle show, nejen pro děti bude po celý den k dispozici skákací hrad, trampolína, lukostřelba, discgolf a bumperball a navečer zahraje DJ´s Capella Criminal Collection.

Bike park Kyčerka se nachází v údolí Pluskovec u Ski areálu Kyčerka. Jeho jádro tvoří tři traily – speciální terénní cyklistické trasy, pro které je typické, že při jejich sjíždění nemusí cyklisté prakticky ani jednou šlápnout do pedálů. Na kopec je vyveze lyžařský vlek, poté se spustí z kopce přes lesy a louky po tratích, které jsou vylepšeny zpevněnými hliněnými cestičkami, lávkami a adrenalinovými prvky. K dispozici jsou celkem tři traily různé délky a náročnosti. Jejich autorem je Eric Burgon z Kanady, který vytvořil podobné tratě například v Itálii nebo ve Francii.

Součástí Bike parku Kyčerka je také pumptrack – menší okruh sestavený z dřevěných dílů se zatáčkami a vlnami. Je také uzpůsoben pro jízdu bez šlapání a využít ho mohou jak zkušení bikeři, kteří si chtějí zatrénovat a zlepšit fyzickou kondici, tak i děti. Pro koho je pumptrack moc náročný, může trénovat v sousedním Skill centru na různých překážkách. Valašská rekreologická společnost, která Bike park Kyčerka buduje, se zaměřuje také na průvodcovskou činnost. Současně s otevřením areálu tak zahájí i další ročník Dnů horské cyklistiky na Valašsku, během nichž od 23. června do 15. července nabídne vyjížďky s průvodci na různých trasách v Javorníkách, Vsetínských vrších i Beskydech.

Kromě Otvíráku v Bike parku Kyčerka se ve Velkých Karlovicích na víkend chystají také další zajímavé akce. V sobotu 23. června se bude například konat další ročník turistického pochodu Letní karlovská padesátka se startem mezi 7. a 11. hodinou u hotelu Galik. Otevřením nových výstav ve Zvonici Soláň, Karlovském muzeu a Galerii u Hofmanů bude zahájen 13. ročník Malířských cest kolem Soláně, bude se křtít nová kniha o hoře Soláň a nová deska muziky Soláň a nakonec vzplanou svatojánské ohně.

Bike park Kyčerka opět o něco rozšířil nabídku aktivit ve Velkých Karlovicích. Milovníci aktivního odpočinku už tu mají z dřívějška k dispozici vedle množství cyklistických a turistických tras také například cyklostezku Bečva, golfové hřiště, lanový park, půjčovnu segway a na začátek prázdnin se chystá otevření Kulíškovy naučné stezky pro rodiny s dětmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám