Hlavní obsah

Novou turistickou trasu v okolí Moravského Krumlova vyzkouší zájemci na Den české státnosti

Novinky, Eva Fruhwirtová

Na čtvrtek 28. září na Den české státnosti naplánoval starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina turistický pochod pro zájemce, kteří chtějí společně strávit státní svátek a zároveň otestovat novou cykloturistickou trasu v okolí Moravského Krumlova.

Foto: Eva Fruhwirtová

V Moravském Krumlově připravili novou turistickou stezku, která je kombinací trasy Klubu českých turistů a vlastním značením.

Článek

„Připravili jsme novou turistickou stezku, která je kombinací trasy Klubu českých turistů a naším vlastním značením. Den české státnosti jsme zvolili proto, že většina lidí bude doma, takže mohou vyrazit na procházku - a hlavně můžeme společně strávit příjemné chvíle. Jak lépe si připomenout českou státnost než ve společenství dobrých lidí,“ zve starosta Třetina, který má v plánu po cestě otevřít téma české státnosti.

Začátek pochodu je na železniční stanici v Moravských Bránicích v 8.30. Z Moravského Krumlova jede v 8.17 vlak a v M. Bránicích je 8.28. Záleží tedy na zvážení, jak kdo si vybere dopravu a místo startu. Z moravskobránické železniční stanice se vydají turisté po červené turistické značce k mostu a pak směrem k rozcestníku Bařiny.

„Zde začíná naše nově označená trasa. Půjdeme od rozcestníku Bařiny až k Němčické hájence. Dojdeme k Němčické hájovně, kde se napojíme na modrou turistickou trasu, po které budeme pokračovat směrem do Budkovic k lávce. U lávky v Budkovicích můžeme pokračovat po modré do Krumlova k zámku nebo po nové směrovce směrem k hájence a železniční stanici v Krumlově,“ popisuje starosta Třetina.

Na jedné ze zastávek bude připraveno ohniště a zájemci si zde budou moci opéct vlastní špekáčky.  

Reklama

Výběr článků

Načítám