Hlavní obsah

Novoroční ohňostroj letos v Karviné nebude

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnohá města vítají nový rok slavnostním půlnočním ohňostrojem. Lidé se sejdou společně na náměstí, dají si teplý punč a nad hlavami jim probíhá koncert světelných efektů. V Karviné si lidé na náměstí dělají skromný ohňostroj sami a město ani letos žádný velký nechystá.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

„Poslední pokus o silvestrovský program na náměstí s půlnočním ohňostrojem skončil tak, že místní restaurace zavřely již po 22. hodině a lidé tak v mraze museli stát jenom na náměstí. Ve stánku si mohli sice koupit punč, byl tu program, ale lidé mrzli. Takže menší ohňostroje letos máme při rozsvěcování stromu a na konci jarmarku,” informovala mluvčí města Šárka Swiderová.

Pokud město větší ohňostroje obnoví, pak budou podle mluvčí až po novém roce a pozdě odpoledne. „Tak, aby mohly přijít rodiny s dětmi, takto se to osvědčuje i jinde,“ doplnila s tím, že novoroční ohňostroje město nepořádá již několik let.

Sousední města ohňostroj pořádají

Patří mezi ně například Havířov a Orlová, kde novoroční ohňostroj začne o půlnoci z 31. prosince na 1. ledna. V Českém Těšíně vyšli vstříc rodinám s dětmi i seniorům a ohňostroj přesunuli na Nový rok v 18 hodin. Zde ohňostroj proběhne mezi hraničními mosty.

V Bohumíně klasický novoroční ohňostroj nebude. Zde podobně jako v Karviné mají dva přes vánoční program.

„Pořádáme dva ohňostroje, a to 24. prosince jako vyvrcholení akce Na Štědrý večer všichni spolu. Ta začíná každoročně ve 21:30 hodin na náměstí T. G. Masaryka, letos už po jednadvacáté, a ohňostroj je vždy závěrečnou třešničkou na dortu. Na náměstí se scházejí tisíce lidí a chodí si popřát krásné Vánoce a šťastný nový rok. A pak 30. prosince při tradiční akci Silvestrovský běh, kdy se v parku Petra Bezruče závodí o ryze silvestrovské ceny – tyčky salámu, soudky piva či šampusy. Letos se uskuteční už 16. ročník a rozloučení s celým sportovním rokem obstarává v závěru závodu rovněž ohňostroj," sdělila mluvčí Bohumína Lucie Balcarová.

Reklama

Výběr článků

Načítám