Hlavní obsah

Novoroční koncert Moravskoslezské Sinfonietty

Novinky, Jan Soukup

Moravskoslezská Sinfonietta pořádá druhým rokem Novoroční koncert - uskuteční se v malé Sportovní hale 13. ledna v 19.00 hodin v Řepištích.

Foto: Jan Soukup

Aneta Šudáková - violoncello

Článek

Na programu zazní dvě díla z období klasicismu. V první polovině koncertu se představí velmi talentovaná studentka Konzervatoře Brno Aneta Šudáková, která spolu se členy orchestru přednese violoncellový koncert D dur od J. Haydna.

Mladá interpretka je publiku známa již z koncertu Bez bariér, který se uskutečnil v divadelním sále Domu kultury města Ostravy 6. října. Tehdy A. Šudáková přednesla pouze 1. větu z tohoto koncertu, nyní v jejím podání zazní celý koncert. 

V roce 2000 – 2005 navštěvovala Základní uměleckou školu v Kuřimi ve violoncellové třídě Dagmar Barašové. Poté v letech 2005 – 2009 navštěvovala Gymnázium Pavla Křížkovského s uměleckou profilací v Brně – obor violoncello, pod vedením prof. Horáka. Pak nastoupila v roce 2009 na Konzervatoř Brno, kde nyní studuje u prof. Horáka čtvrtým rokem. Jejími největšími úspěchy jsou 1. místo v Soutěži konzervatoří a hudebních gymnázií ČR 2011 a 1. místo v soutěži Klasicismus a smyčcové nástroje 2011.

V druhé části novoročního koncertu MSS přednese vrcholné klasicistní dílo od českého skladatele J. V. H. Voříška - symfonii D dur. Celý koncert zazní pod taktovkou šéfdirigenta MSS Adama Sedlického.

Reklama

Výběr článků

Načítám