Hlavní obsah

Novofundlandští psi se utkají o tituly v Hradci nad Moravicí

Novinky, Jiří Šafránek

V krásném prostředí Hradce nad Moravicí u hotelu Belaria se ve dnech 25. a 26. května uskuteční FEDCUP 2012. Nejlepší novofundlandští psi se zde utkají o titul Český, Slovenský, Rakouský a Německý klubový vítěz, Slovenský, Rakouský a Německý klubový vítěz mladých, Český klubový junior.

Foto: http://www.fedcup.eu/cz/

Logo mezinárodní soutěžní výstavy novofundlandských psů Newfoundland FEDCUP 2012.

Článek

Novofundlandský pes pochází z Kanady z ostrova Newfoundland, kde byl používán jako tažný pes pro těžké náklady v extrémních podmínkách. Toto plemeno se však nejvíce proslavilo ve službě u vodních záchranářů jako spolehlivý vodní pes, který je schopný vzdorovat nebezpečím číhajícím v rozbouřeném a ledovém moři.

Novofundlandský pes je masivní, se silným a dobře osvaleným tělem a s dobrou pohybovou koordinací. Průměrná výška v kohoutku je u dospělého psa 71 cm a u feny 66 cm. Váží přibližně od 54 do 60 kilo.

Mezinárodní soutěžní výstavu novofundlandských psů Newfoundland FEDCUP 2012 pořádá Klub novofundlandský pes České republiky, Slovenský newfoundlandský klub, Rakouský Österreichischer Neufundländerklub a Německý VND Verein von Neufundländerfreunden und Züchtern in Deutschland e.V. - podrobnosti můžete získat na http://www.fedcup.eu/cz/.

Podle informací od ředitele výstavy Michala Kaděry se tato výstava koná v ČR pouze jednou za tři roky a jde tedy o jedinečnou příležitost, kdy budou u nás k vidění psi, kteří vítězí na prestižních výstavách, jako jsou CRUFTs, nebo Dánský GoldCup. Posuzovat je budou špičkoví zahraniční rozhodčí Frode Jevne (Norsko), William Dobbin (Irsko).

„Na výstavu je stále možno přihlásit vlastní čistokrevné novofundlandské psy a všichni majitelé psů jsou vítáni“ uvedl Michal Kaděra, ředitele výstavy a majitel chovatelské stanice www.bearmountain.cz.

Vstup pro návštěvníky a zájemce o novofundlandské plemeno je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám