Hlavní obsah

Nové vybavení veterinární ambulance umožňuje šetrnější péči

Novinky, Bára Haušková

Inhalační přístroj s odpařovačem, pojízdný stolek na nástroje, infuzní pumpa, nástěnné operační světlo, operační stůl, soubor hospitalizačních boxů - to je jen část vybavení ordinace na Školní ulici v Hanušovicích, které bylo pořízeno díky dotaci realizované Místní akční skupinou Horní Pomoraví.

Foto: Bára Haušková

Vybavení za statisíce korun mohla veterinární ambulance pořídit najednou díky dotaci z Programu rozvoje venkova.

Článek

„Původní ordinace, která se nacházela o dvě místnosti vedle, byla už prostorově nedostačující. Specializujeme se nejen na malá zvířata, ale také na velká hospodářská zvířata. Jakmile chceme být lepší a lepší a mít i na ošetřování zvířat dostatečné moderní vybavení, potřebujeme větší prostory. Naskytly se právě tady v někdejším sklenářství, takže jsme je koupili. Současně i vyšla možnost pořídit vybavení prostřednictvím dotace,“ objasnila veterinářka Kateřina Mazáková.

Dopoledne jezdí lékařka za svými pacienty na farmy. Odpoledne už docházejí majitelé se svými mazlíčky do ambulance. „Našimi pacienty jsou psi a kočky a také hlodavci - morčata, křečci, potkani, na jejichž péči jsme právě pořizovali inhalační přístroj s odpařovačem, který umožňuje mnohem šetrnější anestezii,“ uvedla Mazáková.

Díky dotaci tak má lékařka kompletní vybavení za statisíce korun, které by si mohla dovolit pořídit v průběhu několika let. Navíc zdejší ambulance tak nyní může poskytovat i služby navíc, vedle ordinace bude i psí salón. Šetrnější péče a zázemí pro zvířecí pacienty pořídila zdejší veterinární ambulance díky podpoře z Programu rozvoje venkova, který realizuje v regionu Místní akční skupina Horní Pomoraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám