Hlavní obsah

Nové prohlídky s paní Kajetánou

Novinky, Zdeňka Kalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek v Litomyšli navštívila opět po letech - kvůli dětem - paní Kajetána z Fünfkirchenu. Paní Jiřího Kristiána z Valdštejn-Vartemberku provede děti novou speciální prohlídkou zaměřenou na každodenní dění na zámku. "Prohlídky s Paní Kajetánou“ jsou určeny primárně dětem z mateřských škol.

Foto: Zdeňka Kalová

Prohlídky s paní Kajetánou

Článek

Prohlídka ukáže dětem nejen reprezentativní pokoje 1. patra zámku s výkladem odpovídajícím jejich věku, ale dozvědí se také zajímavé informace z každodenního života aristokratické rodiny okolo roku 1830.

Zapojeny jsou tak do povídání o dobovém cestování, vzniku rodinných portrétů, dobové výuce dětí, stolování, oblíbených jídlech či hrách.

Prohlídky jsou určeny především skupinám dětí z mateřských škol, které si prohlídku předem objednají. Cena za dítě je 40,- Kč, pedagogický dozor (v max. počtu 3 pedagogů) doprovází skupinu dětí zdarma. Max. počet dětí ve skupině je 30.

 Více na http://www.zamek-litomysl.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám