Hlavní obsah

Nové přírůstky zámeckého zvěřince v Častolovicích vykoukly na svět

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zámek Častolovice patří k perlám kraje pod Orlickými horami. Zrekonstruované prostory, jimž vtiskla tvář a půvab současná majitelka Diana Phipps Sternbergová, navštíví během zámecké sezóny tisíce lidí. Rodiny s dětmi láká také rozlehlý park - a především celoročně otevřený zámecký zvěřinec.

Foto: zámek Častolovice (archiv)

S příchodem července, přesně prvního, udělali správě zámku Častolovice radost pštrosi Nandu pampoví, kteří vyseděli tři roztomilá kuřátka.

Článek

A právě tato nedílná a velice oblíbená část zámku Častolovice se letos opět rozšířila o další přírůstky. S příchodem července, přesně prvního, udělali správě zámku opravdovou radost pštrosi Nandu pampoví, kteří vyseděli tři roztomilá kuřátka.    

Úspěšné v tomto směru bylo ale také jaro. Už 22. dubna vykoukl na svět beránek quessantský, o tři dny dříve se narodila kobylka shetlandského poníka, kterou 15. dubna „předběhli“ dva zakrslí kozlíci holandští. Plodný byl také 6. duben, kdy se narodila quessantská ovečka a zakrslá koza holandská.    

Zejména pravidelní návštěvníci už vědí, že zámecký zvěřinec v Častolovicích funguje jako tzv. „petting farm“ – tyto formy chovu jsou rozšířeny nejen Evropě, ale i v USA. Jsou to místa, kde mají děti možnost pohlédnout si a pohladit různé druhy domácích a cizokrajných zvířat, která dosud viděly třeba jen na obrázcích nebo v televizi.  

Z Častolovic však ve středu večer přišla smutná zpráva: „Bohužel jsme dnes přišli o kuřata pštrosů Nandu. Sami vůbec nevíme, z jakého důvodu se to stalo, ale v průběhu včerejšího a dnešního dne nám kuřátka náhle zemřela. Doufáme, že se přesné příčiny dozvíme na základě výsledků pitvy,” sdělil 12. července pozdě večer Zdeněk Bachman ze správy zámku.

Reklama

Výběr článků

Načítám