Hlavní obsah

Nové oxygenerátory nakoupila pro pacienty Nemocnice Louny

Novinky, Lucie Drahošová

Pacienti z Lounska a okolí s dýchacími problémy mají k dispozici deset nových oxygenerátorů za 200 tisíc korun, které pořídila Nemocnice Louny, člen skupiny AGEL. Rovných 100 tisíc korun přispělo na nákup město Louny.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Desítka nových přístrojů pomáhá od ledna pacientům s dýchacími obtížemi na lůžkách následné péče v Nemocnici Louny. Oxygenerátory, tedy koncentrátory kyslíku, generují kyslík s čistotou 92 procent za použití okolního vzduchu, v němž se kyslík vyskytuje v obvyklém 21procentním poměru.

„Díky novým přístrojům jsme mohli vyřadit starý rozvod kyslíku na oddělení, který byl již v havarijním stavu. Nové přístroje nám přinášejí výrazné snížení nákladů a zároveň zvyšují komfort pacienta. Jsou mobilní, při jejich váze 14 kilogramů je můžeme přivést do jakéhokoliv pokoje, k jakémukoliv z 85 lůžek na oddělení,“ řekl Ing. Pavel Fojtík, MBA, předseda představenstva Nemocnice Louny a.s.

Polovinu částky na nákup přístrojů získala nemocnice z rozpočtu města Louny. Zastupitelé rozhodli, že přispějí na nákup přístrojů částkou 100 tisíc korun. „Je to odrazem výborné spolupráce s městem Louny a s její politickou reprezentací,“ ocenil příspěvek Ing. Pavel Fojtík, MBA.

Podle starosty města Mgr. Pavla Jandy je zdravotnictví pro město jednou z klíčových oblastí. „Město Louny dlouhodobě podporuje nemocnice ve svém okolí, včetně té naší lounské. Jsme rádi, že stotisícový příspěvek byl využit na konkrétní technické vybavení, v tomto případě na nové oxygenerátory, které budou pomáhat lidem nejen z našeho města,“ řekl starosta města Mgr. Pavel Janda.

Nemocnice Louny investovala v roce 2018 více než čtyři miliony korun do obnovy a nového vybavení. „Provedli jsme výměnu oken a povrchů na rehabilitaci a na radiodiagnostickém oddělení, zakoupili jsme terapeutický laser, nový vůz na svoz odpadu, automatický vyvíječ oxidu chloričitého, stoly na Vojtovu metodu a mnoho dalšího vybavení pro naše pacienty i zaměstnance. Jsme rádi, že se nám daří nemocnici postupně modernizovat a rozvíjet,“ doplnil Ing. Pavel Fojtík, MBA.

Nemocnice Louny, člen skupiny AGEL, je soukromé zdravotnické zařízení, které poskytuje péči na lůžkách následné péče, sociálních lůžkách a na pracovištích rehabilitace a na radiodiagnostickém oddělení, ambulanci algeziologie a dalších. Nemocnice Louny poskytuje péči především obyvatelům spádové oblasti Lounska a přilehlých regionů.

Reklama

Výběr článků

Načítám