Hlavní obsah

Nové odsiřovací linky teplárny za téměř půl miliardy korun pomohou ovzduší v Karviné

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na třech kotlích karvinské teplárny uvedla společnost Veolia do provozu nové odsiřovací linky. Díky tomu se každoročně sníží množství vypouštěných oxidů síry, a to až o 546 tun.

Foto: Veolia, a.s.

Nová odsiřovací linka

Článek

Teplárna Karviná má více než sedmdesátiletou historii a dodává teplo a elektrickou energii především pro obyvatele Karviné a Havířova.

Cílem projektu odsíření je zlepšení životního prostředí na Karvinsku, a to snížením emisí oxidů síry vypouštěných do ovzduší z kotlů K2 až K4 karvinské teplárny. V rámci projektu byla za stávajícími tkaninovými filtry instalována nová polosuchá vápenná odsiřovací technologie.

Její výstavba byla zahájena v červnu 2013 a odsiřovací jednotka byla úspěšně uvedena do zkušebního provozu na konci minulého roku při splnění nejpřísnějších emisních limitů platných v Evropské unii. Technologie vyšla na téměř půl miliardy korun, pomohla Evropská unie, a to částkou 150 miliónů.

„Každá taková investice má smysl a je dobrá, zlepší-li životní prostředí ve městě, ceníme si toho,” chválí náměstek primátora Karviné Miroslav Hajdušík.

Reklama

Výběr článků

Načítám