Hlavní obsah

Nové kluby v ostravské vědecké knihovně již od září

Novinky, Marcela Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímají vás informace o nových knihách či zdravém životním stylu, starší populární hudba, ruční práce, šachy nebo scrabble? Potom neuděláte chybu, pokud navštívíte vědeckou knihovnu v Ostravě.

Foto: Archiv vědecké knihovny.

Vchod do vědecké knihovny.

Článek

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě nově nabízí zájemcům ve věku 50+ možnost zábavně a neformálně se vzdělávat v malé skupince lidí, a to formou klubových setkání.

V nabídce je 11 klubů různého zaměření (např. Biblioklub, Poslechový klub Oldies, Mozkový jogging, Klub zdravého životního stylu, Klub scrabble, Šachový klub a další).

Členství v klubech je bezplatné, jedinou podmínkou je registrace v knihovně platná nejpozději od září 2017 (cena registrace: 100 Kč půlroční, 200 Kč celoroční, od 70 let je registrace zdarma). Uzávěrka přihlášek je 31. 7. 2017. Přihlášky a podrobnosti je možné získat na www.svkos.cz, případně v tištěné podobě v sídle knihovny na Prokešově náměstí 9 v Moravské Ostravě.

A pokud se chystáte v sobotu 17. 6. navštívit Den policie na Slezskoostravském hradu, najdete tam s nabídkou výhod pro seniory i stánek vědecké knihovny.  Přímo zde bude možné získat více informací a rovnou se do klubů přihlásit. Kapacita jednotlivých klubů je omezena, proto není dobré s přihlašováním váhat.

Kluby jsou připravovány v rámci projektu Knižnice pre vzdelávanie 50 plus, podpořeného z programu Erasmus+. Partnery vědecké knihovny v tomto projektu, který se zaměřuje na celoživotní neformální vzdělávání věkové kategorie 50+ v knihovnách, jsou také Veřejná knihovna Jána Bocatia v Košicích (leadpartner) a Župní a městská knihovna Františka II. Rákócziho v Miškolci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám