Hlavní obsah

Nové baseballové hřiště ve Frýdku-Místku hostí v sobotu první ligový zápas

Novinky, Jana Matějíková

Frýdek-Místek má jedno z nejnovějších baseballových hřišť v České republice. Nyní je ve zkušebním provozu a tuto sobotu projde zatěžkávací zkouškou. V 15 hodin se na něm odehraje první velký ligový zápas, v semifinále play-off Českomoravské ligy změří síly domácí Klasic F-M s Třebíčem Nuclears.

Foto: BK Klasic

pozvánka na zápas

Článek

Baseballový stadión v lokalitě Riviera poblíž řeky Ostravice vyrostl na místě nevzhledného areálu bývalé kotelny. Nabízí hlavní hrací hřiště a dětské hřiště. „Součástí hlavní hrací plochy jsou zděné střídačky, tribuna pro padesát osob, mobilní nacvičovací klec pro pálkaře, klec pro nadhazovače a výsledková tabule. Hřiště jsou zavlažována prostřednictvím zavlažovacího systému, který čerpá vodu z jímacích nádrží, které jsou zásobovány vodou z vrtu, z drenážního systému obou hřišť a vodou dešťovou. Hráči, trenéři i rozhodčí mají zázemí v nově vybudovaném objektu, kde jsou nejen šatny a umývárny, ale také posilovna a klubovna. A v druhém podlaží jsou toalety pro diváky,“ přiblížil náměstek primátora Jiří Kajzar.  

Součástí projektu bylo také vybudování nové asfaltové příjezdové komunikace do areálu a vytvoření parkoviště pro osobní vozidla i pro autobus. Celkové náklady činí 27,5 miliónu korun, z toho 13,5 miliónu korun získá město zpět formou dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Baseballový areál ale čekají ještě další úpravy. V současné době se soutěží veřejná zakázka na jeho doplnění o stálé oplocení, zděnou střídačku a výsledkovou tabuli na dětském hřišti, o krytou nacvičovací klec pro pálkaře, zděný sklad, ochranné sítě na vytipovaných místech a tribunu pro sto osob, přičemž stávající tribuna pro padesát lidí se přesune k dětskému hřišti.

„Hřiště splňuje parametry a podmínky Českomoravské baseballové ligy. Přispělo k dalšímu rozvoji sportu ve městě. Je velký předpoklad, že do svých řad přiláká nové mladé sportovce, ale také fanoušky, kteří mohou podporovat mužské družstvo BK Klasik, které hraje druhou nejvyšší ligu na domácí půdě,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám