Hlavní obsah

Nové autobusové nádraží v Uherském Brodě už funguje

Novinky, Elen Sladká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V červenci došlo v Uherském Brodě k přesunutí autobusové dopravy ze stávajících zastávek před nádražím ČD na nová stanoviště na Dopravním terminálu. Jízdní řády se k tomuto datu nemění.

Foto: Elen Sladká

Nové autobusové nádraží v Uherském Brodě.

Článek

Více informací včetně rozmístění zastávek na novém Dopravním terminálu naleznou cestující na informačních letácích v nádražní budově ČD a v autobusech na linkách městské hromadné dopravy.  

Cestující by měli věnovat pozornost také tomu, že se změnila čísla jednotlivých odjezdových stanovišť autobusů. Informace o tom, z kterého stanoviště jejich autobusy odjíždějí, najdou např. na informační tabuli přímo na novém autobusovém nádraží.  

Provozovatelem Dopravního terminálu je na základě výběrového řízení společnost ČSAD Uherské Hradiště a. s. Staré autobusové nádraží bude nadále fungovat. Ke změně organizace dopravy a převedení všech spojů za starého autobusového nádraží na nový Dopravní terminál dojde k 13. prosinci v souvislosti se změnou jízdních řádů. Od tohoto data bude staré autobusové nádraží uzavřeno.

Od letošního července je tak zahájen zkušební provoz na první polovině budovaného Dopravního terminálu Uherský Brod – II. etapa, jehož realizace je finančně podpořena z Programu švýcarsko-české spolupráce.

Aktuálně byly v rámci další části projektu zahájeny práce v přednádražním prostoru budovy ČD. Také České dráhy již zahájily rekonstrukci samotné budovy nádraží ČD, kterou budou financovat z rozpočtu ČD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám