Hlavní obsah

Nové album vokálního tria Prime Time Voice je příjemným hudebním setkáním jazzového druhu

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zbrusu novým albem se v těchto dnech může pochlubit dámské vokální trio Prime Time Voice, které se na jazzové scéně pohybuje sotva tři roky. CD Lazy Afternoon (Líný odpoledne) přináší celkem třináct písniček, které se pohybují v jazzové, swingové, bluesové a vůbec lehce hravé náladě.

Foto: Robert Rohál

Dámské vokální trio Prime Time Voice má na hudebním trhu nové CD.

Článek

Své první album natočilo trio Prime Time Voice, které tvoří vokalistky Dana Šimíčková (soprán), Taťána Roskovcová (mezzosoprán) a Marta Marinová (alt), už koncem roku 2013. Šlo o "live" nahrávku, což byl de facto záznam koncertu z festivalu v Havlíčkově Brodě. Deska přinesla deset jazzově laděných skladeb povětšinou zahraniční provenience.

Druhé album Prime Time Voice, které před pár dny vydalo hudební nakladatelství Arta, se přesto poněkud liší. Především v tom, že téměř polovinu tvoří původní kompozice z pera kontrabasisty a aranžéra Jaroslava Šimíčka, které jsou opatřeny texty jeho zpívající manželky Dany. Tyto písně jsou doplněny o  úpravy dnes už slavných skladeb, jejímiž autory jsou například Antonio Carlos Jobim, Chick Corea nebo Pat Metheny.

Neméně posluchačsky vděčné jsou i půvabné úpravy skladeb Irvinga Berlina (Cheek To Cheek), Burta Bacharacha (I´ll Never Fall In Love Again), Stevieho Wondera (Isn´She Lovely) či Bohuslava Ondráčka (Oh, baby, baby).

Celé album stojí a padá na umu, zaujetí a souhře všech tří zpěvaček, které mají nejen co zpívat, ale mají i skvělý doprovod v Jiřím Kovářovi (akustická, elektrická a resofonická kytara), Jaroslavu Šimíčkovi (kontrabas) a Janu Dvořákovi (bicí, perkuse). To je ostatně sestava, která zpívající dámy doprovází i na koncertech. Přitom na albu hostuje ve čtyřech nahrávkách ještě saxofonista David Fárek.

Už podle prvních recenzí je album Lazy Afternoon "příjemným hudebním setkáním jazzového druhu, přičemž odkrývá kvality všech zúčastněných. Výsledkem je nahrávka, která může zaujmout nejen ortodoxní jazzmany. Překvapí barevná rozmanitost nálad a rytmů stejně jako pěvecké či hudební finesy, jimiž je tohle album prošpikováno...!"

Reklama

Výběr článků

Načítám