Hlavní obsah

Nové album kapely 2 Generations pokřtí v Praze legendární kytarista Zdeněk Fišer

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve čtvrtek 6. února proběhne v klubu Blues Banhof koncert kapely, jejíž tvorba stojí na odkazu rockového ducha 70. let, a to ať již prvky art rocku, jazz rocku nebo psychedelie. Právě dohotovené album Cesta do středu duše pokřtí známý univerzální a respektovaný kytarista Zdeněk Fišer.

Foto: Petr Hejna

Petr ml. (2 Generations) a Z. Fišer

Článek

Produkce 2 Generations je doprovázena synchronní art projekcí, většina vlastních skladeb z uvedeného zásadního období rockové historie přímo pochází a zazní pochopitelně v nových aranžích.

Nebudou pochopitelně chybět zcela čerstvé novinky, jako například letošní skladba Blouznivcův svět - na albu je k slyšení s hostujícím píseckým básníkem, textařem a rockerem Milanem Princem.

Princ loni vydal své profilové album Tabula Rasa?, na kterém se podílela plejáda domácích muzikantů - jako např. Roman Dragoun (pro kterého píše Milan většinu textů), Vladimír Václavek, Michal Pavlíček, Olda Krejčoves, Lešek Semelka a mnoho dalších. A právě on bude v této písni hostem pražského koncertu jihočeského rodinného dua.

Kytarista Zdeněk Fišer je živoucí legendou především jazzrockového dění u nás - zakládající člen kapel Impuls, Pražský Big Band Milana Svobody, Jazz Unity, Fišergang, spolupráce s Jiřím Stivínem, působení v Kocábově prvotním Pražském výběru, Jazz Celule Laca Decziho, doprovázení Jany Koubkové nebo Hany Hegerové až po současné aktivní hraní i s Jazz Q Martina Kratochvíla. Návštěvníci koncertu tedy budou mít i možnost ochutnávky Fišerovy mistrovské hry - překvapením bude, zda prohrábne struny v duchu jazzu, blues či jazz rocku. 

Koncert v Blues Banhof spojený se křtem začíná ve 21 hodin na adrese klubu Mlýnská 2, přímo u nádraží Bubeneč na Praze 6.

A zajímavost na závěr - majitelem klubu je po Evropě působící, žijící i uznávaný sochař, výtvarník, řezbář, štukatér, restaurátor, milovník Francie a tamních vín Tomáš Jungvirt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám