Hlavní obsah

Nováčci vs. ostřílení borci na startu Rally Krkonoše - Cíl Neznámý

Novinky, Pavla Hlavatá

Jedenáctý závod automobilové orientační soutěže Rally Krkonoše - Cíl Neznámý je za námi. Podle reakcí účastníků se opět vyvedl. Pojďme si ho tedy krátce zrekapitulovat.

Foto: Pavla Hlavatá

Zkouška zručnosti

Článek

Na start před hotelem Omnia v Janských Lázních dorazilo 6. října 38 posádek. Nebylo sice zatím moc teplo, ale sluníčko už naznačovalo, že nás čeká krásný den na výlet jako dělaný. Zatímco se na prostředním parkovišti pod lanovkou stavěla zkouška zručnosti, dostaly posádky svačinu a postupně se pouštěly do kvízu. Jakmile byly všechny hotové, sešly se před hotelem na rozpravu a pak už se mohlo začít závodit.

Větší parkoviště umožnilo pozměnit trať pro zkoušku zručnosti. Slalom mezi kužely byl delší, couvalo se do garáže, následovaly dvě brány, podélné parkování, další dvě brány a zastavení na prkně. Všichni se s nástrahami trati popasovali se ctí. I přes dvě chybičky byl nejrychlejší Jakub Dytrych před Jiřím Hendrichem a Martinem Koutkem, kteří oba udělali jednu chybu.

V duchu hesla, že i poslední závodník si zaslouží diváckou kulisu, se startovalo až v 10:30, když měli všichni zkoušku zručnosti za sebou. Přes Prosečné, Kalnou, Kunčice a Hostinné zavedl itinerář posádky až na základnu muzea historických vozů Škoda spolku Reincars. Krásné skvosty si mohli všichni v klidu prohlédnout v doprovodu Náčelníka Jindry Říhy. Jako zvláštní úkol musely posádky po hmatu poznat zapalovací svíčku, víčko od rozdělovače a termostat.

Druhá etapa poslala účastníky do Starých Buků a odtud přes Žireč do Braunova betléma. Ten si všichni museli povinně projít a najít odpovědi na několik otázek. Když se dostatečně pokochali krásou barokních soch Matyáše Bernarda Brauna, pokračovali přes Kuks do Slatiny nad Úpou a Trutnova. Cíl byl na stejném místě jako start, tedy v hotelu Omnia v Janských Lázních. 

Zatímco posádky si pochutnávaly na vynikajícím guláši, probíhalo hodnocení a zpracování výsledků. Věcných cen se od partnerů opět podařilo získat dost na to, aby si každý odnesl hodnotný dárek. Vítěz závodu si tentokrát odnesl 50procentní slevu na pobyt v Dubaji, druhý v pořadí pak týdenní pobyt na Jadranu. Losovanou cenou pro jednoho z účastníků ankety o pojištění byl poukaz na večeři v hodnotě 2 000 Kč. 

A kdo vyhrál? Byl to Tým 742 - Štěpán Petráš s Davidem Čapkem a Škodou 120 LS. Druhé místo obsadili zástupci týmu WRC - Milan Kuthan a Petr Daniš s vozem Hyundai IX20. Třetí pak byly Saze z laufu - Vojtěch Lukášek s Vendulou Harantíkovou se Škodou Octavia. V kategorii Nejhezčí vůz letos hlasovaly všechny posádky. S mírnou převahou nad Škodou 120 LS zvítězil Wartburg 353 W, který byl zároveň nejstarší.

Kompletní výsledky všech kategorií najdete na rallykrkonose.cz, fotogalerie je na facebooku soutěže. Chtěli bychom všem poděkovat za účast, shovívavost a zajímavé podněty. Už nyní je postupně alespoň v hlavách zpracováváme, abychom příští rok měli jednotlivé části závodu a materiály ještě propracovanější. Zároveň děkujeme i všem sponzorům, partnerům a pořadatelům, bez kterých bychom závod nemohli uspořádat.

A co dodat závěrem? Snad jen to, že si vážíme toho, že nám zachováváte přízeň. A že jsme rádi, že se k nám každý rok přidají noví účastníci. A že už se těšíme na ročník 2019!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám