Hlavní obsah

Nová venkovní schodišťová plošina začala sloužit v kroměřížském kině Nadsklepí

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přístup handicapovaným osobám do prostor kina Nadsklepí v Kroměříži od středy 13. května usnadní nová šikmá schodišťová plošina. Nahradila starší zařízení, které již dosloužilo.

Foto: Město Kroměříž

Článek

„Musíme myslet nejen na kulturní vyžití a zážitky návštěvníků kina, ale také na jejich bezpečnost a pohodlný přístup do promítacího sálu a dalších prostor Nadsklepí,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Původní schodišťová plošina již nesplňovala bezpečnostní podmínky, byla poruchová a vyžadovala časté servisní zásahy. „Není divu, plošina je umístěná venku a působí na ni povětrnostní vlivy. Také se stalo, že do ní, zřejmě omylem, narazilo auto při parkování,“ řekl ředitel Domu kultury Pavel Sedláček.

„Bez tohoto zařízení bychom se neobešli. V době, kdy je v kině běžný provoz, je plošina využívána k přesunu handicapovaných návštěvníků i několikrát týdně,“ dodal vedoucí kina Nadsklepí Radek Neuman.

Novou šikmou schodišťovou plošinu SP-Omega dodala firma ALTECH z Uherského Hradiště. Cena za samotné zařízení, demontáž staré, montáž nové plošiny a její revize před uvedením do provozu stála 209 tisíc korun bez DPH. Částku zaplatí Dům kultury v Kroměříži z fondu investic.

Kino Nadsklepí se po „koronavirové“ nucené přestávce otevře veřejnosti v pondělí 18. května, první promítání – dokument V síti – je připraveno na středu 20. května na 20. hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám